Planeta

Majka tinejdžera osuđena za ubistvo iz nehata: Poklonila sinu pištolj kojim je pucao u decu iz svog razreda

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

22:51

Majka tinejdžera osuđena za ubistvo iz nehata: Poklonila sinu pištolj kojim je pucao u decu iz svog razreda
Majka tinejdžera osuđena za ubistvo iz nehata: Poklonila sinu pištolj kojim je pucao u decu iz svog razreda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Porota u američkoj državi Mičigen osudila je danas majku tinejdžera koji je ubio četiri drugarice iz razreda u srednjoj školi u blizini Detroita za ubistvo iz nehata jer je, kako je navedeno u optužnici, zajedno sa suprugom poklonila sinu pištolj i ignorisala znake nasilnog ponašanja.  

Veruje se da je suđenje Dženifer Krambli (45) prvo u SAD u kojem se roditelj suočio sa optužbom za ubistvo iz nehata zbog pucnjave u školi koju je počinilo njihovo dete.

Krambli se suočila sa četiri tačke za ubistvo iz nehata, po jednom za svaku od žrtava u srednjoj školi Oksford u pucnjavi u novembru 2021. godine, a porotnici su počeli o tome da raspravljaju u ponedeljak. 

Njen suprug Džejms Krambli (47) treba da se suoči sa optužbama za ubistvo iz nehata na suđenju u martu. 

Njihov sin Itan, koji je imao 15 godina u vreme pucnjave u srednjoj školi u Oksfordu, izjasnio se krivim 2022. godine po četiri tačke optužnice za prvostepeno ubistvo i druge optužbe i osuđen je na doživotni zatvor bez prava na pomilovanje u decembru prošle godine.

Tinejdžer koji je prije dvije godine ubio četvoro učenika u svojoj srednjoj školi, blizu Detroita u Mičigenu, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez prava na pomilovanje.

On je otvorio vatru iz poluatomatskog pištolja koji mu je otac kupio za Božić i tada je ranio šest učenika i jednog nastavnika.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet