Planeta

Nema povlašćenih - elektrodistribucija Gane isključila struju parlamentu zbog duga od 1,8 miliona dolara

Komentari

Autor: BBC

01/03/2024

-

16:06

Nema povlašćenih - elektrodistribucija Gane isključila struju parlamentu zbog duga od 1,8 miliona dolara
Nema povlašćenih - elektrodistribucija Gane isključila struju parlamentu zbog duga od 1,8 miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednikov govor u parlamentu Gane prekinut je zbogtoga što im je isključena struja, a elektrodistribucija te afričke zemlje bila je primorana na takav potez zbog dugovanja koje iznosi 23 miliona ceda, odnosno 1,8 miliona dolara.

Lokalni mediji prikazali su video-snimak unutar zgrade parlamenta na kom se čuju poslanici koji viču "dumsor, dumsor", što na lokalnom akanskom jeziku znači "nestanak struje", prenosi BBC.

Nekoliko minuta kasnije uključio se pomoćni generator pa su se svetla ponovo upalila u glavnoj sali. Drugi delovi zgrade, međutim, ostali su u mraku.

Zbog nestanka struje, nekoliko poslanika i deo osoblja ostali su zarobljeni u liftu.

Prema svim dužnicima isti aršin

Portparol elektrodistribucije Vilijam Boateng rekao je za Reuters da su se odlučili na isključenje struje jer se parlament oglušio o upozorenja.

Struja je ponovo puštena tokom dana nakon što je parlament platio više od polovine duga i obećao da će regulisati ostatak do kraja nedelje, rekao je Boateng.

Finansijski čelnik parlamenta Ebenezer Ahuma Đietror demantovao je da parlament duguje sumu koju je navela elektrodistribucija.

Prema njegovim rečima, kompanija nije zabeležila nedavnu uplatu, a da parlament sad duguje oko 950.000 dolara.

Elektrodistribucija Gane se suočava sa velikim finansijskim teškoćama i često se odlučuje za prekid snabdevanja dužnika.

"Restrikcije su za sve dužnike. Ko god ne plati biće isključen“, istakao je Boateng.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet