Planeta

Lavina zatrpala turiste na Kamčatki: Pronađeno telo jedne od dve nestale osobe

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

09:47

Lavina zatrpala turiste na Kamčatki: Pronađeno telo jedne od dve nestale osobe
Lavina zatrpala turiste na Kamčatki: Pronađeno telo jedne od dve nestale osobe - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Jelizovskom okrugu na poluostrvu Kamčatka u Rusiji pronađeno je telo jednog od turista kojeg je zahvatila lavina u blizini prevoja Krasnoarmejski, saopštile su danas regionalne vlasti.

"Pronađeno je telo jednog od turista. Još nije precizirano da li se radi o 19-godišnjaku ili ženi od 44 godine", rekao je predstavnik lokalne vlade, prenosi RIA novosti.

Ranije danas, Glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da je lavina je zatrpala grupu od 11 turista na Kamčatki.

Spasilačke ekipe došle su na lice mesta i devetoro ljudi je spaseno iz snegom zatrpanog prolaza, prenosi Interfaks, a trenutno se još jedna osoba vodi kao nestala.

Incident se dogodio dok je turistička grupa šetala grebenom, a snažan nalet vetra odbacio je turiste u prolaz, nakon čega se na njih spustila lavina, prenosi Interfaks. 

Samostalna potraga za dvojicom nestalih nije donela rezultate, a turisti su satelitskim telefonom kontaktirali spasioce i javili im koordinate.

Spasioci su se do područja incidenta kretali terenskim vozilima,kamionima KAMAZ, kamionima sa smenama i motornim sankama. 

Sa sobom imaju svu neophodnu opremu za potragu za osobama koje je zahvatila lavina, obaveštavaju iz Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet