Planeta

Bombaški napad na pakistansku armiju: Poginula dvojica vojnika, sumnja se na ozloglašenu grupu

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

11:58

Bombaški napad na pakistansku armiju: Poginula dvojica vojnika, sumnja se na ozloglašenu grupu
Bombaški napad na pakistansku armiju: Poginula dvojica vojnika, sumnja se na ozloglašenu grupu - Copyright Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

U eksploziji bombe postavljene pored puta na severozapadu Pakistana, poginula su dvojica, a ranjeno 15 vojnika, saopštili su zvaničnici.

Do napada je došlo u gradu Dera Ismail Han, bivšem uporištu pakistanskih talibana u provinciji Hajber Pahtunhva, koja se graniči sa Avganistanom, izjavio je predstavnik policije, prenosi AP.

Agencija navodi da nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad, ali da će sumnja verovatno pasti na pakistanske talibane, koji su preuzeli odgovornost za ranije napade na bezbednosne snage.

Pakistanski talibani, poznati kao "Tehrik-e-Taliban Pakistan" (TTP), su militantna fundamentalistička grupa, a snage Pakistana su u ponedeljak gađale njihova skrovišta u Avganistanu, što je zvanični Kabul osudio. 

Pakistan tvrdi da avganistanski talibani daju utočište borcima TTP-a, dok talibanska vlada u Avganistanu insistira na tome da nikome ne dozvoljava da koristi avganistansko tlo za nasilje prema bilo kojoj zemlji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet