Planeta

Patrole duž obale zaliva Florida zbog napada ajkula, nekoliko plaža zatvoreno za kupače

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2024

-

22:01

Patrole duž obale zaliva Florida zbog napada ajkula, nekoliko plaža zatvoreno za kupače
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija, vatrogasna služba i osoblje agencije za divlje životinje patroliraju čamcima duž obale zaliva Floride ovoga vikenda i upozoravaju plivače na ajkule nakon što su jedna žena i dve tinejdžerke povređene u dva odvojena napada ajkula u petak.

Zbog napada ajkula privremeno je zatvoreno za kupače nekoliko plaža na Floridi u petak, a plaže su ponovo otvorene danas i postavljene su zastavice koje upozoravaju na veliku opasnost, preneo je AP.

Oba napada ajkula u petak dogodila su se u okrugu Volton.

Prvi napad dogodio se u petak popodne kada je ženu ujela ajkula u blizini plaže Voter Saund, a ona je zadobila teške povrede kuka i donjeg dela leve ruke i prevezena je u centar za traumatologiju, saopštile su vlasti.

Manje od dva sata kasnije, vatrogasci su se uputili na drugu plažu oko 6,5 kilometra istočno od prvog napada ''nakon više prijava o tinejdžeru koji je zadobio povrede u napadu ajkule", saopštila je šerifova kancelarija.

Dve tinejdžerke bile su u vodi kada su napadnute, jedna od njih je zadobila lakšu povredu stopala, dok je druga zadobila ozbiljnije povrede esktremiteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet