Planeta

Voditeljka koja je intervjuisala Bajdena podnela ostavku jer su pitanja bila pripremljena

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

09/07/2024

-

16:35

Voditeljka koja je intervjuisala Bajdena podnela ostavku jer su pitanja bila pripremljena
Tanjug/AP/Jacquelyn Martin - Copyright Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Radio voditeljka iz Filadelfije koja je 3. jula intervjuisala predsednika SAD Džozefa Bajdena dala je otkaz jer je postavljala pitanja koja je dobila od Bajdenovog tima.

Radio-voditeljka Andrea Loful Senders na lokalnoj radio stanici WURD, postavila je Bajdenu četiri takva pitanja u intervjuu nakon prve predsedničke debate, prenosi Glas Amerike.

WURD, jedina radio stanica koja je u vlasništvu Afroamerikanaca u Pensilvaniji, saopštila je da je intervju dogovoren bez znanja ili konsultacija sa menadžmentom.

U saopštenju, predsednica WURD, Sara M. Loumaks, rekla je da pitanja koja su dostavljena iz tima za predizbornu kampanju "krše praksu radija WURD kao nezavisnog medija".

"Kao jedina nezavisna radio stanica u vlasništvu crnaca u Pensilvaniji, WURD Radio je gradio poverenje svoje publike tokom 20 godina. Ovo je nešto što shvatamo veoma ozbiljno. Pristati na unapred pripremljena pitanja ugrožava to poverenje i nije praksa WURD Radija", navela je Loumaks i potvrdila da su se WURD i Loful "sporazumno dogovorili" da se raziđu.

U intervjuu američkim medijima, Loful Senders je rekla da joj je Bajdenov tim poslao osam pitanja, od kojih je ona postavila četiri, a drugi radio voditelj koji je intervjuisao Bajdena u Milvokiju rekao je da su i njemu davana pitanja pre intervjua i zbog toga, kako je naveo, nije mogao da pita predsednika sve što je želeo.

Bajden je bez obzira na olakšavajuće okolnosti napravio gaf i tokom ovog intervjua rekavši da je on "prva crna potpredsednica u Beloj kući koja je služila sa crnim predsednikom".

Portparol Bajdenove kampanje rekao je da nije neobično da medijima daju pitanja za razgovor, kao i da je Loful Senders imala slobodu da postavlja i druga pitanja.

"Ne uslovljavamo intervjue prihvatanjem naših pitanja, a novinari su uvek slobodni da postave pitanja za koja misle da će dati najbolje infiormacije njihovom auditorijumu", rekao je portparol Bajdenove kampanje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet