Planeta

Stroge mere na Novom Zelandu: Ne rade restorani i kućna dostava, dve osobe pokušale da prokrijumčare brzu hranu

Komentari

Autor: Jutarnji.hr

21/09/2021

-

21:06

Stroge mere na Novom Zelandu: Ne rade restorani i kućna dostava, dve osobe pokušale da prokrijumčare brzu hranu
Novozelandska policija - Copyright Tanjug/AP/Brett Phibbs

veličina teksta

Aa Aa

Novozelandska policija uhapsila je dve osobe koje su pokušale da prokrijumčare pun prtljažnik hrane iz popularnog lanca brze hrane u zatvorenu urbanu zonu najvećeg grada u državi, Oklanda.

Njima zbog kršenja strogih epidemioloških mera sada preti kazna od šest meseci zatvora ili novčana kazna od 4.000 dolara.

Naime, zbog sprečavanja širenja koronavirusa, u Oklandu je na snazi strogi lokdaun, na nivou četiri, te je praktično izolovan od ostatka države, prenosi Jutarnji list.

Pritom, trebalo bi napomenuti da se u Novom Zelandu poslednjih desetak dana broj novozaraženih po danu kreće oko 20. Takođe, zadnjih 10 dana ni jedna osoba kojoj je dijagnostikovan kovid nije preminula.

Veoma stroge mere i te kako su ostavile traga na populaciju Oklanda koja već nedeljama ne samo da ne može da ide u restorane, nego ne može ni da naruči hranu putem dostave.

Sticajem takvih okolnosti, i brza hrana postala je vredna, a da je policija neumoljiva kada je sprovođenje mera u pitanju, pokazuje slučaj kada su prijavili muškarca koji je na društvenim mrežama objavio kako prelazi granicu Oklanda, tražeći prodavnicu brze hrane.

 

 

Muškarci koji su uhapšeni su automobilom pokušali da pobegnu od policije blizu "granice" Oklanda, noseći sa sobom zalihe brze hrane. Uz to, kako piše "Guardian", policajci su u prtljažniku pronašli i više od 100.000 novozelandskih dolara.

Portparol policije rekao je da su oni naglo skrenuli u trenutku kada su ugledali policiju.

"Policajci su primietili sumnjivo vozilo koje se kretalo makadamom, a nakon što su sumnjivci ugledali policijsko vozilo, naglo su se okrenuli i pokušali da pobegnu. Kada su uhvaćeni, u prtljažniku njihovog vozila pronađene su velike količine hrane, prazne vrećice, te gotovina"

Na fotografijama koje je policija objavila, vidi se da su zaplenili najmanje tri "kante" piletine, 10 porcija salate od kupusa, te neodređeni broj porcija pomfrita.

I koliko god sve ovo zvučalo kao scena iz  "Monti Pajtona", 'mere' u Novom Zelandu su vrlo stvarne, a privedene osobe prekršile su vrlo stroge propise o lokdaunu, zbog čega im preti kazna.

 

Komentari (0)

Svet