Planeta

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje vakcinaciju trudnicama

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

20:00

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje vakcinaciju trudnicama
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje vakcinaciju trudnicama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je danas novu zdravstvenu preporuku za povećanje vakcinacije protiv kovid-19 među ženama koje su trudne, nedavno su to bile, ili pokušavaju da ostanu u drugom stanju, kako bi se sprečile ozbiljne forme bolesti i smrtonosni ishodi.

U svojoj najnovijoj preporuci zdravstvena agencija je navela podatke koji pokazuju da je oko 97 odsto hospitalizovanih trudnica sa koronavirusom nevakcinisano, prenosi Rojters.

CDC je saopštio da je prema njihovim podacima samo 31 odsto trudnica vakcinisano protiv kovid-19, iako je taj broj porastao, imunizacija među njima je niža u poređenju sa podacima za opštu populaciju.

Zdravstvena agencija izdala je trudnicama u avgustu preporuku da bi trebalo da se vakcinišu protiv kovid 19, na osnovu nove analize koja nije pokazala povećan rizik od pobačaja.

CDC je saopštio da pored rizika od teških formi bolesti i smrtnog ishoda za trudnice, postoji i povećan rizik od prevremenog porođaja kod osoba zaraženih kovidom-19.

Komentari (0)

Svet