Planeta

SAD: Više od dva miliona đaka ove godine koristilo elektronske cigarete

Komentari

Autor: Jutarnji

02/10/2021

-

22:47

SAD: Više od dva miliona đaka ove godine koristilo elektronske cigarete
SAD: Više od dva miliona đaka ove godine koristilo elektronske cigarete - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Procenjuje se da 2,6 miliona učenika američkih osnovnih i srednjih škola koristi elektronske  cigarete, podaci su zdravstvenog istraživanja sprovedenog ove godine.

Podaci, objavljeni u četvrtak, pokazali su da se upotreba nikotinskih uređaja koji možda izazivaju zavisnost smanjila sa 3,6 miliona učenika u 2020. godini. Međutim, autori studije upozorili su da se procene, temeljene na ovogodišnjem istraživanju sprovedenom uglavnom putem interneta, ne mogu uporediti s rezultatima istraživanja sprovedenih prethodnih godina u učionicama.

Korišćenje elektronskih cigareta među decom i tinejdžerima sve je veći razlog za zabrinutost.

Proizvođači uređaja našli su se pod lupom zdravstvenih regulatora jer su navodno ciljali reklamama mlade i zbog zabrinutosti da će nove generacije postati zavisne od nikotina. Proizvođači tvrde da njihovi proizvodi pomažu pušačima da prestanu da puše.

Oko 85 posto mladih korisnika e-cigareta reklo je da su koristili proizvode aromatizovane voćem, slatkišima ili desertima, pokazali su podaci istraživanja.

Među sadašnjim korisnicima e-cigareta u srednjim školama, najčešće se koristila vrsta uređaja za jednokratnu upotrebu, a zatim slede oni s napunjenim ili punjivim rezervoarima, pokazalo je istraživanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet