Planeta

Svađa zbog glasne muzike završena ubistvom, 22 godine kasnije osumnjičeni je pronađen i čeka ga suđenje

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2021

-

19:49

Svađa zbog glasne muzike završena ubistvom, 22 godine kasnije osumnjičeni je pronađen i čeka ga suđenje
Svađa zbog glasne muzike završena ubistvom, 22 godine kasnije osumnjičeni je pronađen i čeka ga suđenje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pre više od 20 godina Alehandro Kortes ubio je komšiju i ranio još četiri osobe nakon svađe zbog glasne muzike na Floridi. Nikada nije odgovarao za taj postupak, jer je ubrzo nakon tragedije pobegao u Meksiko.

Ipak, 22 godine kasnije, Kortes je izručen američkim vlastima i sada ga čeka suđenje po optužnici za prvostepeno ubistvo i pokušaj ubistva u četiri tačke.

Kortes je optužen za ubistvo Alberta Rodrigeza (19) 11. aprila 1990. godine ispred kuće u okrugu Majami Dejd. Prema sudskim dokumentima ranjeno je četvoro članova porodice Rodrigez, starosti od 18 do 44 godine, prenosi "Majami Herald".

Sukob je započeo kada je porodica Rodrigez oko 2:30 ujutro prijavila glasnu muziku i pucnjavu u kući u kojoj je živeo Kortes. Nakon što je policija otišao, jedan od članova porodice Rodrigez, Fidensio, otišao je do kuće i počeo svađu. Kako je rasprava eskalirala, Alberto Rodrigez, njegov brat, prišao je da interveniše, ali je Kortes u tom trenutku izvukao pištolj i pucao u obojicu, navodi se u optužnici. 

  
Kada su roditelji pritrčali da pomognu braći, napadač je otvorio vatru. Alberto Rodrigez preminuo je na licu mesta, dok su ostali članovi porodice prebačeni u lokalne bolnice.

Prema nalogu za hapšenje tadašnjeg detektiva Roberta Vilkoka, Kortes je malo pre pucnjave izvadio pištolj koji je krio ispod dušeka.

Kortes će do izricanje presude biti iza rešetaka u Kazneno-popravnom centru Tarner Gilford.

Komentari (0)

Svet