Planeta

Nebraska: Dvoje dece među poginulima u požaru

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2022

-

23:49

Nebraska: Dvoje dece među poginulima u požaru
Vatrogasno vozilo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvoje dece školskog uzrasta je među poginulima u požaru koji je rano jutros izbio u kući u ruralnoj oblasti na severu američke savezne države Nebraska.

Lokalni dnevnik "Norfolk dejli njuz" navodi da su vatrogasci pozvani da intervenišu zbog požara u malom gradu Pirs u 5.46 ujutro i prenosi, pozivajući se na anonimni izvor, da je u požaru stradao "veći broj ljudi".

Danas se niko nije javljao na telefone u vatrogasnoj službi Pirs, a žena koja se javila na telefon u kancelariji okružnog šerifa odbila je da komentariše požar, rekavši da će više informacija biti objavljeno kasnije, prenosi AP.

Međutim, direkcija javnih škola u Pirsu objavila je danas na svojoj Fejsbuk stranici da je srednja škola otvorena i u subotu za sve učenike koji traže podršku nakon "gubitka drugova iz srednje i osnovne škole u Pirsu".

Vatrogasne ekipe su bile na licu mesta i u subotu poslepodne, a senator iz Norfolka Majk Flud nazvao je požar "neopisivom tragedijom".

"Današnje vesti su bolne i teško ih je razumeti, ali znam da je duh zajednice u Pirsu otporan. Neka to bude uteha za ovu porodicu i naš region", rekao je Flud.

Gradić Pirs, sa populacijom od oko 1.700 ljudi, nalazi se oko 210 kilometara severozapadno od Omahe.

Komentari (0)

Svet