Planeta

Korona postala boginja u Indiji, vernici napravili svetilište u njenu slavu

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

17:55

Korona postala boginja u Indiji, vernici napravili svetilište u njenu slavu
Korona postala boginja u Indiji, vernici napravili svetilište u njenu slavu - Copyright Prinstscreen YouTube/India Today

veličina teksta

Aa Aa

Meštani sela Šuklapur u Indiji podigli su svetilište "boginji Koroni" i u njemu se mole u nadi da će oterti koronavirus.

Seljani Šuklapura, na severu države Utar Pradeš molili su se, donosili svetu vodicu i žuto cveće u svetilište u koje su postavili i kip idola "Korona Mata", koji su podigli tokom ove nedelje, prenosi Rojters.

Iako se borba protiv drugog talasa kovida 19 nastavlja, stanovnici sela Šuklapur napravili su hram u nadi da će im blagoslovi boginje pomoći u suzbijanju pandemije.

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko video snimaka i fotografija ljudi koji obavljaju verske obrede u hramu gde idol "Korona Mata" nosi zelenu masku za lice, prenosi "Indijan Ekspres".

Prema lokalnim izveštajima, seljani su sami prikupljali sredstva za postavljanje hrama. 

"Možda bi uz njen blagoslov, seljani, naše selo i svi ostali dobili neko olakšanje", rekla je jedna meštanka.

Ovo nije prvi hram posvećen "Koroni Mata" u Indiji. Ranije su slični hramovi nastali u selima Koimbatore i Madhuvanahali. 

Od početka pandemije, u Indiji je zaraženo ukupno 29,2 miliona ljudi, a u poslednja 24 sata je broj novozaraženih porastao za 94.052.

Ukupan broj smrtnih slučajeva je, od početka pandemije, dostigao cifru od 359.676, pokazuju podaci indijskog ministarstva zdravlja.

Komentari (0)

Svet