Planeta

U SAD oglašena prodaja jahte ruskog oligarha Igora Kasaeva

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2022

-

15:58

U SAD oglašena prodaja jahte ruskog oligarha Igora Kasaeva
Igor Kesajev - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka kompanija koja posreduje u prodaji luksuznih jahti, oglasila je prodaju super luksuzne jahte "Maj Skaj", koja se dovodi u vezu sa sankcionisanim ruskim milijarderom Igorom Kasajevim, po ceni od 29,5 miliona evra, preneo je danas Rojters.

Američka kompanija koja posreduje u ovoj poslovnoj operaciji poslala je 14. septembra informaciju o prodaji jahte "Maj Skaj" putem e-mejla na adrese nepoznatih primalaca.

Ova vest je izazvala zabrinutosti zapadnih vlada i aktivista da su ruski milijarderi, poput Kesajeva, uspeli da zaobiđu paket međunarodnih sankcija, koje ciljaju na njihovu luksuznu imovinu kao što su jahte.

Sjedinjene Države nisu uvele sankcije Kesaevu, a američko ministarstvo finansija nije se oglasilo nakon zahteva za komentar povodom informacija o prodaji jahte "Maj Skaj" dužine 51 metar.

EU i Velika Britanija su u aprilu sankcionisale Kesaeva nakon izbijanja sukoba u Ukrajini.

U svom obrazloženju za uvođenje sankcija Kasaevu, EU je navela njegovu umešanost u proizvodnju naoružanja i distribuciju duvana u Rusiji, kao i povezanost sa ruskom vladom "i njenim snagama bezbednosti".

Komentari (0)

Svet