Planeta

Javna bičevanja zbog kršenja šerijatskih zakona u Indoneziji, okupljeni telefonima snimaju izvršenja kazni

Komentari

Autor: Jutarnji/A. T.

02/07/2021

-

19:42

Javna bičevanja zbog kršenja šerijatskih zakona u Indoneziji, okupljeni telefonima snimaju izvršenja kazni
Bičevanje - Copyright AP/Heri Juanda

veličina teksta

Aa Aa

U gradu Lokseumave u najzapadnijoj provinciji Indonezije Aceh, jedinoj regiji u zemlji koja ima autonomiju za sprovođenje šerijatskog zakona nedavno je izvršena još jedna surova kazna bičevanja izrečena po šerijatskim zakonima. Kažnjavanju je prisustvovala masa, a mnogi od njih sam čin su snimali mobilnim telefonima.

Žena, čije ime nije objavljeno, i njen ljubavnik dobili su u ponedeljak po 100 udaraca bičem.

Na snimcima koji su se pojavili na internetu se vidi žena dok stoji na povišenoj pozornici, obučena u belu haljinu i maramu, okružena službenicima i ljudima koji snimaju telefonima.

Posle sto udaraca bičem žena pada na pod onesvešćena od bolova.

Razlog ove drakonske kazne je upražnjavanje seksualnog odnosa pre braka što je u Indoneziji kažnjivo po šerijetskom zakonu, piše Dejli mejl.

EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

 

Javno je bičevano još dvoje ljudi: jedan je kažnjen zbog konzumacije alkohola, a drugi zato što je obezbedio sobu zaljubljenom paru.

profimedia

 

Muškarac je, navodno, kažnjen sa 75 udaraca bičem jer je zaljubljenima osigurao mesto za ljubavni sastanak, dok je čovek zbog alkohola kažnjen sa 40 udaraca bičem.

Aceh je jedina provincija u Indoneziji koja ima pravo da sprovodi šerijatski zakon i da vezuje ljude.
Duboko konzervativna provincija vrši bičevanja zbog niza dela, uključujući upotrebu alkohola, preljubu i stupanje u predbračni ili homoseksualni polni odnos.

profimedia

 

Čelnici Aceha 2018. godine su obećali da će okončati javno šibanje i umesto toga prestupnike zatvarati, međutim, iako su obećali, broj javnih bičevanja znatno je porastao.

Komentari (0)

Svet