Agrobiznis

Za projekat koji podstiče uključivanje u tržišni lanac sa prerađivačima prijavilo se 2.316 voćara, povrtara i cvećara

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2021

-

13:17

Za projekat koji podstiče uključivanje u tržišni lanac sa prerađivačima prijavilo se 2.316 voćara, povrtara i cvećara
Za projekat koji podstiče uključivanje u tržišni lanac sa prerađivačima prijavilo se 2.316 voćara, povrtara i cvećara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na prvi javni poziv koji se odnosio na proizvođače voća, povrća, cveća i grožđa, a u okviru projekta "Konkurentna poljoprivreda Srbije" pristiglo je 2.316 prijava, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kada prođe proces prikljupljanja prigovora, Ministarstvo će objaviti konačnu rang listu dobitnika sredstava.


"Uskoro ćemo objaviti i drugi javni poziv, nakon urađenih izmena same projektne dokumentacije, koji se odnosi na primarnu proizvodnju u stočarstvu. Tu spada primarna proizvodnja mleka, proizvodnja mesa i proizvođači u oblasti pčelarstva i ribarstva. Ostavićemo neki određeni period vremena da se proizvođači informišu. Znači, neće odmah nakon objavljivanja konkursa početi podnošenje prijava, ostavićemo neko vreme da se proizvođači informišu", izjavio je koordinator projekta Radivoje Nadlački.

On je istakao da je predviđen rok od 30 dana, kao i u prvom krugu, da proizvođači podnesu prijave na javni poziv od momenta objavljivanja konkursa.

Ono što je jedan od primarnih ciljeva projekta "Konkurentna poljoprivreda Srbije" jeste povezivanje primarnih proizvođača sa prerađivačima i otkupljivačima u tržišni lanac, kao i da se te veze jačaju, objašnjava koordinator projekta.

Pored ovoga, jedna od primarnih komponenti projekta je i unapređenje Informacionih tehnologija resornog ministarstva, kako bi informacije stigle što pre do proizvođača, kao što su povezivanje na E-upravu i izrada novog softverskog rešenja registra poljoprivrednih gazdinstava.

"Za plaćanja po grlu ćemo pokušati u nekom narednom periodu da omogućimo proizvođačima da i elektronski mogu da podnesu prijavu", dodao je Nadlački.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis