Agrobiznis

Nedimović o poljoprivrednim penzijama: Ekonomska snaga gazdinstva biće parametar za visinu doprinosa

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2021

-

09:42

Nedimović o poljoprivrednim penzijama: Ekonomska snaga gazdinstva biće parametar za visinu doprinosa
Nedimović o poljoprivrednim penzijama: Ekonomska snaga gazdinstva biće parametar za visinu doprinosa - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će zakonskim izmenama biti napravljena potpuna revolucija kada su u pitanju poljoprivredne penzije i veliki dug poljoprivrednika za penzijsko osiguranje.

On je rekao da se radi na rešavanju ovog problema i istakao da je osnovna novina koja se priprema, to da će se doprinosi za penzijsko osiguranje određivati prema ekonomskoj snazi gazdinstva.

"Ne mogu se plaćati isti iznosi za penzijske doprinose ako imate dva hektara ili 200 hektara zemlje. Ukoliko budu želeli, poljoprivrednici će moći da uplaćuju i više, ali minimum koji će plaćati, ako žele penziju će biti pravedan i proračunat tako da ima smisla i ne poručuje mladima da izbegavaju obaveze", objasnio je ministar Nedimović za Kurir.

Kada je reč o zahtevima za korišćenje sredstava iz IPARD fondova, naveo je da je do sada odobreno više od 725 zahteva, vrednih skoro 65 miliona evra i da je samo na poslednji javni poziv stiglo još 126 zahteva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis