Agrobiznis

Tanasković: Plan je da u sledeće dve godine navodnjavamo 103.000 hektara u Vojvodini

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

15:28

Tanasković: Plan je da u sledeće dve godine navodnjavamo 103.000 hektara u Vojvodini
Jelena Tanasković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U narednom periodu fokus će biti na poljoprivrednicima u Vojvodini, kao i na sistemu za navodnjavanje i elektrifikaciju polja na ovom području, rekla je danas ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković.

"Plan je da u sledeće dve godine navodnjavamo 103.000 hektara u Vojvodini", dodala je Tanasković.

Ona je prilikom posete Vodama Vojvodine i razgovora sa direktorom ovog preduzeća Srđanom Kruževićem o budućim investicijama koje se tiču poljoprivrednika u Vojvodini istakla da je to vredna investicija koja će mnogo značiti poljoprivrednicima, saopštile su Vode Vojvodine.

Direktor ovog predizeća Srđan Kružević je kao veoma pozitivno ocenio to što je spoznata potreba da se borimo i protiv suša, a ne samo protiv poplava.

"Bilo je od ključnog značaja prepoznati problem suše, koja nam je u prethodnom periodu zadala veoma teške udarce i upravo zato investiramo u tu oblast", rekao je Kružević.

Prema njegovim rečima, ove godine će se otvoriti i nova tranša Abu Dabi fonda i, kako je naveo, u narednim godinama svedočićemo i prevlačenju voda preko Fruške gore prema Sremu.

"Ovo je ozbiljan poduhvat i kada se završi taj proces navodnjavanja na Fruškoj gori svedočićemo jednoj novoj epohi u Vodama Vojvodine", rekao je Kružević.

Komentari (1)

Dragan Jovičić

20.04.2023 13:39

gospo]o, sta je sa ostatkom srbije, od deset konkursa za subvencije 9 se odnosi na Vojvodinu, zato se ruralna Srbija prazni, ne moze subvencija po hektaru biti ista u ravnici i na brdu. Za isto vreme i isto gorivo onaj u ravnici obradi deset puta vise od onoga u brdima i zato vrlo brzo Srbija se mo\e zvati i Sumadija.

Biznis