Biznis lideri

Nova provokacija najbogatijeg čoveka na svetu: Razmišlja o povlačenju i želi da postane influenser

Komentari

Autor: Tanjug / Rojters

10/12/2021

-

09:45

Nova provokacija najbogatijeg čoveka na svetu: Razmišlja o povlačenju i želi da postane influenser
Nova provokacija najbogatijeg čoveka na svetu: Razmišlja o povlačenju i želi da postane influenser - Copyright AP Photo/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Glavni izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, objavio je na Tviteru da razmišlja o tome da napusti posao i postane influenser.

"Razmišljam da dam otkaz i da postanem influenser sa punim radnim vremenom", naveo je najbogatiji čovek na svetu u tvitu objavljenom sinoć, ne iznoseći detalje, prenosi Rojters.

Nije jasno da li Mask, koji vrlo aktivan na ovoj društvenoj mreži, ozbiljno misli da napusti svoje rukovodeće funkcije.

Britanska agencija podseća da je on, osim što je generalni direktor "Tesle", takođe osnivač i izvršni direktor kompanije "SpejsIks" za letove u svemir, a vodi i startap "Neuralink" koji se bavi razvojem terapeutskih čipova za mozak, kao i infrastrukturnu firmu "Boring kompani".

Mask je tokom jedne video konferencije u januaru ove godine izjavio da očekuje da će biti glavni izvršni direktor Tesle još "nekoliko godina".

"Bilo bi lepo da imam malo više slobodnog vremena umesto da radim dan i noć, bukvalno od trenutka kad se probudim dok ne odem na spavanje, i to sedam dana nedeljno. To je prilično intenzivno", rekao je on tada.

Prošlog meseca, Mask je pitao svoje pratioce na Tviteru da li da proda 10 posto svog udela u "Tesli", na šta je većina odgovorila potvrdno. Od tada je prodao akcije u vrednosti od skoro 12 milijardi dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis