Biznis vesti

Rovinj je ponovno centar događanja - otvoren Weekend Media Festival

Komentari

Autor: PR

22/09/2023

-

15:03

Rovinj je ponovno centar događanja - otvoren Weekend Media Festival
Rovinj je ponovno centar događanja - otvoren Weekend Media Festival - Copyright Weekend.16/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Odličnom žurkom i nizom panela i predavanja u ispunjenim dvoranama stare rovinjske "Tvornice duhana" počelo je 16. izdanje najboljeg Weekenda u godini. Najveći regionalni festival industrije komunikacije, medija i poslovanja, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, ove godine okuplja više od dvesta panelista i predavača, vodećih regionalnih i svetskih stručnjaka. 

Rovinj je tako ponovno postao centar netvorkinga, najnovijih trendova i odlične zabave otvorene senzacionalnom DJ postavom - Gregom Vilsonom, Janom Pulijem, Antoniom Zuzom powered by Jutarnji list & Peti Kupe koji su, uz DJ Bondžu, zagrejali rovinjsku publiku i zabavom do ranojutarnjih sati otvorili Weekend16. Petak obeležava red zabave, atraktivnih predavanja i panela uz aktuelne teme i dinamične promene u svim područjima kreativnog biznisa.

"Ni nakon 16 godina nije mi dosadilo da vidim nasmejane učesnike Weekend Media Festivala. Ovaj Weekend posvetili smo temi promena koje pokreće AI, a ujedno služi i kao premijera našeg HR.Weekenda. Želim svima toplu dobrodošlicu na najbolji program Weekenda dosad", izjavio je Tomo Ricov, direktor programa Weekenda. Direktor Weekenda Boris Kovaček najavio je niz vrhunskih predavača, odlične panele i još bolju zabavu koja je zagarantovana u staroj Adrisovoj "Tvornici duhana".

Na panelu "TV survival kit" voditeljka i kreativna producentkinja RTL-a Antonija Blaće, voditelj i producent HRT-a Joško Lokas i voditeljka Nove TV Mia Kovačić, uz moderatora Petra Štefanića, zaključili su da je televizija i dalje nezamenljiva i da uživa visok kredibilitet, što potvrđuje i činjenica da je ona prvi medij kojem se obraćamo u kriznim situacijama. Panel "Love is in the ear" nas je podsetio da je upravo zvuk medij koji najviše podstiče emocije. Reklamna legenda Cannes Lions Festivala Ralf van Dijk sproveo je punu dvoranu kroz tajanstveni svet zvuka i njegovu moć infiltriranja brendova u svest pojedinaca, ali i još važniju - kolektivnu svest.

Veliku je pažnju privuklo predavanje Dejvida Silvermana, konsultanta, producenta, animatora i reditelja kultne serije "Simpsons", koji je panelom "Fenomen Simpsona" u razgovoru s Danijelom Bilićem otkrio sve o kulturnom fenomenu i šta se krije iza čuvenog uzvika "DOH!". Takođe, otkrio je da mu je najdraži lik klovn Krasti. "Njegov nastup i pisanje potpuno su izvan okvira i to je nešto što mi je uvek bilo najdraže da animiram", rekao je Silverman.

A o kulturi je bilo reči na panelu "Pošto kila kulture?" koji je odgovorio na pitanja može li trep zameniti klasičnu muziku i kako kulturu u Hrvatskoj i regiji pretvoriti u izvozni proizvod. Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe, Ive Hraste-Sočo upravnica HNK u Zagrebu, Matej Meštrović, jedini hrvatski pijanista i kompozitor koji je imao svetsku praizvedbu u Dvorani "Karnegi", Vesna Karuza Podgorelec, urednica HRT-a i moderator prof. dr. sc. Božo Skoko zaključili su da je važno čuvati kulturni identitet i tradiciju, ali istovremeno moramo razvijati kulturnu industriju koja može privući međunarodnu pažnju."Živimo u vremenu ambalaže koja prezire sadrža", poentirao je Grubić.

Poslovni svet Weekenda donosi i uspešne hrvatske priče. Dvojica ambicioznih lidera, operativni direktor "Sofascore" Ivan Belišić i osnivač i direktor kompanije "Span" Nikola Dujmović, uz moderatora Damjana Rudeža, direktora "Sunset Sports" Media Festivala podelili su uvid u svoj zavidan poslovni put te na panelu "Kako ostati nezavisan?" objasnili zašto su odlučili da ostanu nezavisni. "Kako se odupreti? Vrlo jednostavno - nemojte to uraditi. Nemojte se prodati", zaključili su panelisti i oduševili publiku.

Petak će obeležiti i poslovne teme pa će na panelu "The Good, The Bad, and The Wolf" originalni "Vuk s Volstrita", Džordan Belfort, uživo iz Majamija ispričati sve o tajnama biznisa i prodaje. O poslovanju u svetu mode i luksuza govoriće Tanja Golesic, CEO brenda Mackage i najmoćnija Hrvatica svetske modne industrije, koja će u razgovoru "One on one Rules of the luxury market" s Jelenom Veljačom otkriti kako stvoriti i kreirati luksuzni brend. Predavanje koje se ne sme propustiti svakako je ono o moći pregovaranja koje će održati dr Judžin B. Kogan, osnivač i generalni direktor "Kogan Global Advisory" i nagrađivani harvardski stručnjak za prisilne pregovore i dinamiku moći, pod nazivom "I’m gonna make him an offer he can’t refuse".

Na Weekend stiže jedan i od najpoznatijih ratnih fotografa, Jan Grarup, koji će predavanjem "Fotografija – najsnažnija priča" pružiti jedinstven uvid u njegov koncept fotografije, ali i podeliti iskustva i izazove fotografisanja ratnih okruženja i prirodnih katastrofa te odgovornost prenošenja najtežih životnih priča. Poučen sopstvenim iskustvom burnout-a Aljoša Bagola, cenjeni slovenački kreativni direktor i autor, daće odgovor na večno pitanje - šta je to zapravo sreća. Prvi dan panela i predavanja će petak zatvoriti "Deus Machina", predavanje vodećeg hrvatskog astronoma i pokretača "Zvjezdarnice Višnjan" Korada Korlevića, koji će dati uvid u uticaj veštačke inteligencije na ljudski rod i odnos savremenog čoveka prema mašinama.

Svaki petak nije izuzetak, ali Weekend petak jeste! Kako ga ne bi obeležile samo poslovne teme, Weekend.16 je pripremio i pregršt zabavnih sadržaja. Uz atraktivan "Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation", prvu izložbu koju je kreirala veštačka inteligencija u organizaciji Ace Momčilovića, saosnivača Global AI Ethics Institute, večernju atmosferu zagrejaće Dino Antonić i DVP band te DJ Robert Mareković na "Tulumu velikog Perice". Prava zvezda večeri svakako će biti Grše, popularni treper koji će svojim hitovima poput "Mamma mia" i "Sip" raspevati rovinjsku publiku. Za odličnu atmosferu do ranog jutra pobrinuće se još jednom DJ Bondža, koji će zaokružiti i drugu veče Weekenda i pripremiti posetioce za još jedan dan zanimljivih predavanja i panela.

Više detalja o sinoćnjoj zabavi, kao i celi program Weekenda možete pronaći ovde, a sve novosti možete pratiti putem zvaničnih Facebook, Instagram i Linkedin profila Festivala.

Komentari (0)

Biznis