Biznis vesti

Druga po redu regionalna Splet tech konferencija: U Beogradu 10. oktobra o inovacijama i inovacionom preduzetništvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2023

-

11:14

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Druga po redu Splet tech konferencija, vodeći reginalni događaj o inovacijama i inovacionom preduzetništvu, biće održana 10. oktobra u Beogradu. Osnivače startapa, investitore, predstavnike korporacija, državnih institucija i akademske zajednice ali i druge aktere inovacionog ekosistema dočekaće više od 80 govornika, eksperata iz Srbije i sveta, koji će podeliti svoje bogato iskustvo. 

U MTS Dvorani biće održana predavanja, radionice, edukativne prezentacije, panel diskusije, studije slučaja i inspirativne priče velikih inovatora i brojne aktuelne teme iz sveta inovacija sa fokusom na izlasku na nova tržišta. 

Konferenciju, koju je podržao USAID, organizuju dva projekta: "Srbija Inovira", koji sprovodi ICT Hub, i "Preduzmi ideju", u realizaciji konzorcijuma koji predvodi Inicijativa Digitalna Srbija.

Jedna od organizatora konferencije i izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija Nebojša Bjelotomić i direktor projekta "Preduzmi ideju" rekao je za Euronews Srbija da su u događaj uključene gotovo sve organizacije podrške za razvoj starap ekosistema, od naučno-tehnoloških parkova iz različitih gradova, preko inovacionih centara iz manjih sredina.

On je rekao da će na konferenciju doći i mladi iz Niša, Novog Pazara i Kragujevca, koji su već u startap vodama ili su na fakultetu. 

"Kao i prošle godine, konferencija će imati regionalni karakter. Kolege iz regiona koje se bave razvojem startapova  imaće svoje sesije, kao i oni ljudi koji su za startap zajednicu najbitniji, a to su investitori", rekao je Bjelotomić. 

On je naveo da govornici na konferenciji imaju iskustvo i iz korporativnog sveta, ali i iz startapova. 

Kada je reč o temama koje će dominirati na ovogodišnjoj konferenciji, Bjelotomić je naveo da se nastoji da se prati sve ono što je zanimljivo za startap ekosistem. 

"Prošle godine smo još uvek bili u fazi da nam je pristup kapitalu glavna tema i kako oblikovati svoju kompaniju i njeno predstavljanje da biste što efikasnije došli do izvora finansiranja. Ove godine, pošto smo nešto bolje pristupu kapitalu, tema koja se sad nameće je kako rasti i kako se internacionalizovati. Startapovi po svojoj prirodi moraju da rastu brzo, moraju da rastu internacionalno, to nije lako. Nemamo previše primera iz Srbije koje bi mogli da kopiramo u tom internacionalnom rastu, prodaji i razvoju, tako da će ti segmenti i te teme dominirati - kako se širiti na internacionalnim tržištima i kako brzo rasti sa početnih pozicija", rekao je Bjelotomić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis