Biznis vesti

JP Pošta Srbije potpisala sporazum o poslovnoj saradnji za dostavu paketa sa kompanijom DHL

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2023

-

17:45

JP Pošta Srbije potpisala sporazum o poslovnoj saradnji za dostavu paketa sa kompanijom DHL
FoNet/Pošta Srbije - Copyright FoNet/Pošta Srbije

veličina teksta

Aa Aa

JP Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale su sporazum o saradnji koji će omogućiti da dostavu i preuzimanje paketa DHL-a bude izvršeno kroz mrežu paketomata Pošte Srbije.

Sporazum su potpisali v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor "DHL Express Srbija" Fion Heriot.

DHL će Pošti Srbije za korišćenje mreže paketomata plaćati ugovorenu naknadu, a sporazum ne podrazumeva isključenje trećih lica, te su Pošte Srbije i DHL slobodni da zaključuju ugovore sa trećim licima bez obzira na potpisani sporazum.

FoNet/Pošta Srbije

 

Pošta Srbije izgradila je i upravlja mrežom javnih i privatnih pametnih pregradaka paketomata u Srbiji za dostavu do krajnjeg korisnika koji će sada biti na raspolaganju i kompaniji DHL.

JP Pošta Srbije i DHL u septembru potpisale krovni sporazum o saradnji, čime su otvorena vrata novoj eri u pružanju logističkih i poštanskih usluga u Srbiji, čija će saradnja građanima Srbije doneti još bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

Pored toga, danas je Narodna banka Srbije odobrila licencu za eNovčanik, koji će uskoro biti u primeni u Pošti Srbije, kako bi korisnici mogli da ga koriste za plaćanje usluga Pošte i druge finansijske usluge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis