Biznis vesti

Izvršni direktor Karlsberga najavio poskupljenje piva i u 2024. godini

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

14:38

Izvršni direktor Karlsberga najavio poskupljenje piva i u 2024. godini
Izvršni direktor Karlsberga najavio poskupljenje piva i u 2024. godini - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi izvršni direktor danskog proizvođača piva Karlsberg Jakob Arup-Andersen je izjavio da će njegova kompanija u 2024. godini nastaviti da podiže cene piva i truditi se da podstakne rast u Aziji da bi nadoknadila gubitak u Rusiji.

On je rekao da će cene Karlsbergovih piva i nadalje rasti u 2024. godini kako bi firma pokrila sve veće ulazne troškove, ali poskupljenje će biti nešto blaže nego u prethodne dve godine, prenosi Blumberg.

Kompanija planira da poveća asortiman bezalkoholnih piva i piva sa niskim sadržajem alkohola, dodao je Arup-Andersen, rekavši da bi bezalkoholna piva u nordijskim zemljama mogla da zauzmu čak 10 odsto tržišta u narednih pet godina. 

Šef Karlsberga je istakao da se zalaže za povećanje investicija u tržišta koja brzo rastu - u zemlje kao što su Kina, Vijetnam i Indija.

Ruska vlada je u julu zaplenila Karlsbergovo preduzeće Baltika koje je zapošljavalo oko 8.400 ljudi i imalo udeo od 13 odsto u ukupnim prihodima Karlsberga, podsetio je  Arup-Andersen, bivši bankar kompanije Goldman Saks.

Izrvšni direktor Karlsberga koji je na ovu dužnost stupio 1. septembra je najavio da će u februaru saopštiti više detalja o poslovnoj strategiji kompanije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis