Biznis vesti

Italijansko preduzeće otvara fabriku traktora u Sremskoj Mitrovici: Imaće oko 200 zaposlenih

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2023

-

22:27

Italijansko preduzeće otvara fabriku traktora u Sremskoj Mitrovici: Imaće oko 200 zaposlenih
Italijansko preduzeće otvara fabriku traktora u Sremskoj Mitrovici: Imaće oko 200 zaposlenih - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavništvo konfederacije italijanske industrije u Srbiji, koje ima oko 200 članica i prestavlja 60.000 zaposlenih, bogatije je od danas za novoosnovano privredno društvo "Kararo traktori", koje će poslovati u Sremskoj Mitrovici, izjavio je danas predsednik Konfindustrije Srbija Patricio Dei Tos.

On je najavio i da je kompanija "Femo gas", koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište.

"Danas smo osnovali novo društvo 'Kararo traktori', to su najlepši traktori na svetu - iz Veneta. Otvorili su firmu u Sremskoj Mitrovici i biće oko 200 zaposlenih. Već pregovaramo sa lokalnim vlastima o zemljištu koje će to privredno društvo zauzimati", rekao je za Tanjug Dei Tos, posle Generalne skupštine članova Udruženja Konidustrija Srbija, na čijoj sednici je govorio i ambasador Italije Luka Gori.

Dei Tos je izrazio uverenje da će "Kararo traktori" više nego uspešno poslovati u Srbiji.

"Antonio Kararo" je italijanska kompanija osnovana 1910. godine, koja ima pogone i na području Španije, Turske i Australije, a bavi se proizvodnjom traktora namenjenih i voćarstvu.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Ambasador Gori je ocenio u izjavi za Tanjug da je sednica Konfindustrije, čija je tema bila "Odgovornost i saradnja za održivu ekonomiju", veoma važan momenat za saradnju Italije i Srbije. 

"Ekonomska saradnja naše dve zemlje se zaista veoma uvećava. Imamo veoma važan trgovinski odnos. Predsednica Vlade Italije Đorđa Meloni bila je u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i dogovorili smo da dodatno ojačamo bilateralne odnose u svim privrednim oblastima, a posebno u inovacijama", rekao je Gori.

Ambasador je podsetio da je pre 10 dana organizovan veoma značajan inovativni forum Srbija - Italija. 

"Doveli smo u Beograd italijanske startapove, inkubatore, rizični kapital i nastavićemo sa Konfindustrijom da radimo na razvoju novih partnerstava, posebno u zelenoj i energetskoj tranziciji", rekao je Gori.

Prema rečima Dei Tosa, na Skupštini su izabrani članovi tela Konfindustrija Srbija - predstavništva konfederacije italijanske industrije u Srbiji, koja je osnovana  sa ciljem da bude adresa za sve za italijanske privrednike koji u Srbiji traže poslovne partnere i deo Zapadnog Balkana prepoznaju kao interesantan za razvoj poslovnih aktivnosti.

Sednici su prisustvovali i predstavnici "Femo gasa",  kompanije koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije.

"Femo gas je spreman da ulaže u Srbiju i upravo su sve to rezultati uspešnosti saradnje koji leže u činjenici da dolazi do internacionalizacije naših preduzeća", rekao je Dei Tos.

Kazao je da nam je svima cilj da rastemo zajedno, da se razvijamo na održiv način. Ocenio je da je ovo vema značajna godina za Konfidustriju Srbija, uključujući i održan biznis forum Italija - Srbija i brojna važna dešavanja za srpsko-italijansku saradnju, kao i značajne posete - predsednice Vlade Italije, ministra spoljnih poslova i čelnika regija Veneto i Lombardija.

Svi ovi događaji naglasili su značaj saradnje Italije i Srbije, bratskih država koje su uvek gajile prijateljske odnose, rekao je on.

Naveo je i da se danas čuo sa Predsedništvom i ministarkom Dubravkom Đedović i da im je predsednik Aleksandar Vučić poželeo srećan i uspešan rad Skupštine, uz iskazanu spremnost da pruži pomoć italijanskim preduzećima.

"Smatramo da možemo i bolje, iako nam je nivo saradnje izuzetno visok i, kako je rekla Đorđa Meloni, Italija je prisutna veoma u Srbiji, a može još više", kazao je Dei Tois.

Podsetio je i da je predsednik regije Lomabrdija Atilio Fontana nedavno u Beogradu naglasio značaj saradnje.
 

Komentari (0)

Biznis