Biznis vesti

Folksvagen ne gradi gigafabriku u istočnoj Evropi zbog slabe potražnje za električnim vozilima

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

16:43

Folksvagen ne gradi gigafabriku u istočnoj Evropi zbog slabe potražnje za električnim vozilima
Folksvagen ne gradi gigafabriku u istočnoj Evropi zbog slabe potražnje za električnim vozilima - Copyright Tanjug/AP/Michael Kappeler

veličina teksta

Aa Aa

Nemački proizvođač automobila Folskvagen saopštio je danas da za sada neće graditi novu gigafabriku baterija za električna vozila (EV) u istočnoj Evropi zbog slabe potražnje.

Izvršni direktor Folksvagena Oliver Blume je rekao da s obzirom na sadašnju situaciju na tržištu, uključujući i sporiji rast potražnje za EV, za sada ne postoje poslovni razlozi za izgradnju nove gigafabrike u Evropi, prenosi Rojters.  

Nemačka kompanija je razmatrala lokacije za izgradnju fabrike baterija za EV u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Blume se ove nedelje susreo sa predstavnicima Češke koji su bili zainteresovani za ovu investiciju da bi obezbedili budućnost svoje automobilske industrije koja predstavlja veoma važan segment češke ekonomije.

Češki zvaničnici su nakon izjave Blumea rekli da će lokaciju koju su predložili Folskvagenu ponuditi i drugim investitorima, rekavši da ne mogu više da čekaju na odluku.

Folksvagen je ranije već odabrao lokacije za izgradnju svoje tri gigafabrike, u nemačkom Zalcgiteru, španskoj Valensiji i gradu Sent Tomas u Kanadi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis