Biznis vesti

Vlada formirala Savet za saradnju sa EU u industriji elektromobila

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2022

-

15:03

Vlada formirala Savet za saradnju sa EU u industriji elektromobila
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije formirala je Savet za stratešku saradnju Srbije i EU u razvoju lanca vrednosti industrije električnih vozila u našoj zemlji, na čijem čelu će, kao predsednica Saveta, biti premijerka Ana Brnabić.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović biće zamenica predsednce Saveta, a članovi će biti i devet ministara, kao i Ivica Kojić i Danilo Cicmil iz kabineta predsednika Republike, objavljeno je u Službenom glasniku.

U Odluci se navodi da su zadaci tog tela pored razmatranja najsloženijih pitanja u oblasti strateške saradnje, i davanje predloga neophodnih za značajno i sistemsko podizanje obima izvoza i unapređenje učešća u izvozu proizvoda lanca vrednosti industrije električnih vozila. 

Zadaci su i privlačenja direktnih stranih investicija sa ciljem razvoja lanca vrednosti električnih vozila, pružanja podrške domaćim inicijativama radi uključivanja u lanac vrednosti te industrije, kao i preduzimanje mera radi unapređenja izvozne konkurentnosti proizvoda. 

Na istom spisku su i pružanja podrške u razvoju i primeni inovacija u oblasti proizvodnje električnih vozila i povećavanje stope bruto domaćeg proizvoda (BDP) u tom sektoru privrede. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis