Biznis vesti

Firma Paramaunt otpušta 800 zaposlenih: Razlog je povećanje profita i održavanje koraka sa konkurencijom

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

23:04

Firma Paramaunt otpušta 800 zaposlenih: Razlog je povećanje profita i održavanje koraka sa konkurencijom
Firma Paramaunt otpušta 800 zaposlenih: Razlog je povećanje profita i održavanje koraka sa konkurencijom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Medijska kompanija Paramaunt global je najavila da će otpustiti oko 800 ljudi, odnosno oko tri odsto celokupne radne snage, da bi povećala svoj profit i održala korak sa konkurencijom.

Izvršni direktor kompanije Paramaunt global Bob Bejkiš je ovu informaciju saopštio u internom dopisu zaposlenima, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

"Ova prilagođavanja će nam omogućiti da nadogradimo svoj zamah i ostvarimo svoju stratešku viziju za godinu koja pred nama", napisao je Bejkiš.

Paramaunt global, vlasnik kanala Nikelodeon, Paramaunt plus ili Komedi central, pokušava da poveća profit i reaguje na gubitak pretplatnika u korist striming servisa kao što je Netfliks, prenosi Blumberg.

Firma je samo dan ranije saopštila da je prenos američkog Superboula na njenoj televizijskoj stanici Si-Bi-Es (CBS) bio najgledaniji televizijski šou u istoriji, koji je prema procenama pratilo 123,4 miliona ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis