Biznis vesti

Milenijalci na putu da postanu "najbogatija generacija u istoriji", iako su malo toga sami stekli

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

12:48

Milenijalci na putu da postanu "najbogatija generacija u istoriji", iako su malo toga sami stekli
Ilustracija - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Milenijalci, dakle ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine, na putu su da postanu "najbogatija generacija u istoriji", pre svega zahvaljujući nasleđivanju bogatstva od prethodnih generacija, objavila je globalna konsultantska kuća Knight Frank.

Pomenuta organizacija smatra da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije, prenosi Guardian.

Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrednosti od 90 biliona dolara, tvrdi Knight Frank.  

Milenijalci čekaju na svoje nasledstvo i u međuvremenu se suočavaju sa mnogim ekonomskim šokovima počev od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svetu.

Ova generacija je potrošila veći deo svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može da priušti sopstveni dom ili sačuva novac za penziju.

Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede da bi stekli imovinu.

Njihova buduća finansijska situacija će biti određena svojevrsnom "lutrijom podela", odnosno nasledstvom od prethodnih generacija, zaključuje konsultantska kuća Knight Frank.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis