Biznis vesti

Tradicionalni bankarski panel "Finansiranje ekonomskog oporavka", Vuković: Prilagođavanje i inoviranje postaju ključni

Komentari

Autor: Promo

06/03/2024

-

14:27

Tradicionalni bankarski panel "Finansiranje ekonomskog oporavka", Vuković: Prilagođavanje i inoviranje postaju ključni
Tradicionalni bankarski panel "Finansiranje ekonomskog oporavka", Vuković: Prilagođavanje i inoviranje postaju ključni - Copyright Promo/Aleksej Nešović

veličina teksta

Aa Aa

Privreda, svetsko, pa i lokalno tržište prolaze kroz multidimenzijalnu transformaciju i postavlja se pitanje da li u uslovima opšte geopolitičke neizvesnosti, migracija, nestabilnih lanaca snabdevanja i novog digitalnog pejzaža, ima mesta za tradicionalne bankarske modele poslovanja.  U ovakvom dinamičnom okruženju, uloga banaka doživljava suštinske promene i one postaju ključni akteri u inovacijama, podržavajući preduzetništvo i prilagođavajući se novim okolnostima digitalizacije.

Održavanje stabilnosti i podrška ekonomskom oporavku biće mogući samo uz transformaciju poslovnih modela, koja uskoro neće biti pitanje izbora, već opstanka, jedan je od brojnih zaključaka panela "Bankarski sektor: Finansiranje ekonomskog oporavka", kojim je moderirao Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Razmena mišljenja, ideja i rešenja, sa predstavnicima drugih sistemskih banaka sa našeg tržišta, održana je u okviru Kopaonik biznis foruma, koji se održava uz podršku i generalno sponzorstvo NLB Komercijalne banke.

"Dok stojimo na ivici tehnološke revolucije i suočavamo se sa izazovima koje nosi višegodišnja polikriza, svet oko nas brzo menja. Pandemija COVID-a pokrenula je talas transformacija, ratovi na evropskom tlu dodatno su zakomplikovali geopolitičku sliku, dok energetska kriza i ekološki izazovi nameću potrebu za hitnim akcijama u održivom razvoju. No, baš u ovim vremenima izazova kriju se i prilike za inovaciju i rast. Praćenje, prilagođavanje i inoviranje postaju ključni, a ovo vreme izazova postaje vreme prilika za one dovoljno fleksibilne i dovoljno hrabre da se transformišu i prilgode novim okolnostima", rekao je Vuković.

O tome šta banke mogu i moraju da urade, kako bi podržale održiv ekonomski oporavak, Vuković je na panelu razgovarao sa kolegama: predsednikom IO OTP Banke, Predragom Mihajlovićem, predsednicom IO Eurobank Direktne, Slavicom Pavlović, predsednikom IO Raiffeisen Banke, Zoranom Petrovićem, članom IO Erste Banke, Nikolom Stamenkovićem, predsednikom IO UniCredit Banke, Nikolom Vuletićem i specijalnim panelistom – veštačkom inteligencijom, VaVatarom.

NLB komercijalna banka je i ove godine generalni sponzor Kopaonik biznis foruma, čime je, kao članica najveće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe, nastavila tradiciju snažne podrške najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis