Biznis vesti

Trampova društvena mreža uskoro na Volstritu: "Truth Social" bi mogla da vredi više milijardi na berzi

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

23:39

Trampova društvena mreža uskoro na Volstritu: "Truth Social" bi mogla da vredi više milijardi na berzi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Debi društvene mreže Donalda Trampa "Truth Social" na Vol Stritu mogao bi mu doneti akcije vredne milijarde dolara na papiru, koje bivši predsednik verovatno neće moći odmah da unovči, objavio je danas AP.

Trampov povratak na Volstrit svodi se na glasanje koje su za petak zakazali akcionari kompanije pod nazivom "Digital vorld", poznate po gomilanju gotovine.

Korporacija se nada da će se spojiti sa Trampovom kompanijom (TMTG) koja stoji iza mreže "Truth Social".

Planirano je da akcionari "Digital vorld" glasaju o tome da li da odobre spajanje sa TMTG, gde bi Tramp bio predsedavajući.

Korporacije kao što je "Digital vorld" prikupljaju novac, a zatim traže kompanije s kojima će se spojiti, što im pruža potencijalno brži i lakši način da svoje akcije dovedu na Njujoršku berzu, a aranžman im omogućava da izbegnu neke dokumente, povezane sa tradicionalnim javnim ponudama akcija.

Takve kompanije zapravo traže način da uđu u potencijalno brže rastuće kompanije kao što je TMTG.

AP navodi da postoje izgledi da će pomenuto glasanje akcionara proći s obzirom na to koliko je vrednost "Digital vorlda" skočila (danas je jedna akcija vredela 42,81 dolara), a sve zbog uzavrele atmosfere oko Trampa.

Tome u prilog mnogi investitori "Digital vorlda" su mali investitori, koji su ili obožavatelji Trampa ili pokušavaju da unovče maniju oko njega, za razliku od velikih institucionalnih i profesionalnih investitora.

Komentari (0)

Biznis