Biznis vesti

Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na prestižnom sajmu vina u Veroni

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2024

-

15:45

Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na prestižnom sajmu vina u Veroni
AP/Luca Bruno - Copyright AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana" predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina "Vinitaly" u Veroni od 14. do 17. aprila, pred više od 1.200 najvećih kupaca i mnogobrojnih učesnika i posetilaca.

Privredna komora Srbije, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizuje "Wine vision by Open Balkan" paviljon na sajmu, na kojem će se predstaviti vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Cilj prezentovanja Vinske vizije Otvorenog Balkana na ovom sajmu u Italiji, jesu novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će se održati od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Inicijativu za organizaciju prve Vinske vizije Otvorenog Balkana pokrenuli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije.

Ove godine na sajmu "Vinitaly" učestvuje rekordan broj velikih kupaca - 1.200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca, izlagača i kupaca -  uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz  Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta - od SAD, Kanade, Severne, Centralne i Južne  Amerike, preko Kine, Azije i Okeanije do Afrike.

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, voćnim rakijama, kao i gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije "Food Vision". Na 56. sajmu "Vinitaly", biće više od 4. 000 izlagača, koji će izlagati na više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

  
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis