Biznis vesti

Er Srbija u aprilu oborila rekord: Prevezeno više od 300.000 putnika

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

10:26

Er Srbija u aprilu oborila rekord: Prevezeno više od 300.000 putnika
Tanjug/BEG AIRPORT - Copyright Tanjug/BEG AIRPORT

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika, što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300.000 putnika, objavila je danas nacionalna avio-kompanija Srbije.

U odnosu na isti mesec 2023. godine, srpska nacionalna avio-kompanije je prevezla sedam odsto više putnika, a sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu realizovan je 3,271 let. 

Do sada je u 2024. godini Er Srbijom letelo više od milion putnika, navedeno je u saopštenju.

"Prethodna godina za nas je bila rekordna, a već na samom početku 2024. primetili smo da se trend povećanja broja putnika nastavlja. Do sada ostvareni rezultati pokazuju da su sva četiri meseca tekuće godine uspešniji od istih meseci 2023. Letnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će se tako i nastaviti“, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Republike Srbije u aprilu 2024. godine kada je reč o Zapadnoj Evropi bile su Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam. 
U regionu su to Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake. Visoka popunjenost putničke kabine zabeležena je i na drugim letovima Er Srbije. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis