Biznis vesti

Brnabić: Uskoro gotova izgradnja kreativno-inovativnog centra Ložionica

Komentari

Autor: tanjug

16/05/2024

-

20:11

Brnabić: Uskoro gotova izgradnja kreativno-inovativnog centra Ložionica
Brnabić: Uskoro gotova izgradnja kreativno-inovativnog centra Ložionica - Copyright TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆ/nr

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je uskoro gotova izgradnja Ložionice, prvog srpskog kreativno-inovativnog centra.

"Uskoro završavamo Ložionicu! Mesto za ideje, inovacije, kreativnost. Mesto za budućnost Beograda i Srbije", napisala je Brnabić na platformi X.

Radovi na kreativno-inovativnom multifunkcionalnom centru "Ložionica" počeli su u februaru prošle godine.

Obuhvataju rekonstrukciju Ložionice na 4.800 kvadratnih metara uz očuvanje prepoznatljivog izgleda, kao i vodotornja i okretnice.

Predviđena je i izgradnja nove zgrade aneksa od 11.000 kvadratnih metara, uz podzemnu garažu i veliki park, a kompletan kompleks će se prostirati na više od 23.000 kvadratnih metara.

Prethodno je Brnabić u društvu podsekretarke za javnu diplomatiju Stejt departmenta Elizabet Alen obišla radove na izgradnji prvog srpskog kreativno-inovativnog centra "Ložionica", a tom prilikom je potpisan Memorandum o saradnji i osnivanju Američkog centra (American Resource Centar ARC) koji će se nalaziti u okviru Ložionice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis