Politika

Vučić o izborima: Ne čekam nikog iz inostranstva da presudi o volji mog naroda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/01/2024

-

12:05

Vučić o izborima: Ne čekam nikog iz inostranstva da presudi o volji mog naroda
Vučić o izborima: Ne čekam nikog iz inostranstva da presudi o volji mog naroda - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su njemu važni rezultati izbora koji su održani 17. decembra i da on ne čeka ništa iz inostranstva po tom pitanju. 

"Ne čekam nikog iz inostranstva da mi donosi presude o volji mog naroda. Tu se razlikujemo, za mene je sud mog naroda od presudnog značaja, a ne velikih sila koje bi da sruše našu zemlju iz raznih razloga", rekao je Vučić posle obilaska radova na obnovi kreativno- inovativnog centra "Ložionica".

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je rekao da ne vređa opoziciju.

"Ali je interesantno da ne primećujete da me nazivaju Hitlerom, monstrumom ubicom, nepomenikom, kriminalcem, ludakom i nikada nikome niste postavili pitanje -  zašto to radite?", rekao je i dodao da nikog ne vređa, ali da misli da su nesposobni i neodgovorni.

Kada je reč o raspravi o Srbiji u Savetu Evrope, rekao je da je bilo više onih koji govorili pozitivno nego negativno, a da je u Evropskom parlamentu bilo "bara bara", ali da su "ovde prenošeni samo oni koji mrze Srbiju". 

Govoreći o formiranju vlasti rekao je da, što se tiče republičkog parlamenta, "tu su stvari čiste" i veruje da može da se napravi blizu dvotrećinske većine.

"To nam je potrebno da bismo pokazali podršku svim projektima, napretku Srbije, a ne da bismo uzimali više vlasti nego što nam po Ustavu pripada", naveo je. 

A kada je reč o vlasti u Beogradu, naveo je da to zavisi od toga kako će Aleksandar Šapić i Ana Brnabić razgovarati sa drugim partnerima.

"Nestorović je dobio ogroman broj glasova, za respekt, videćemo kako će teći to oko Beograda", istakao je.

O akušerskom nasilju

Na pitanje o najavljenim protestima zbog akušerskog nasilja, Vučić je rekao da "onda može da se demonstrira zbog svega" - požara i saobraćajnih nesreća.

"Nesrećan sam i tužan zbog činjenice što se to dogodilo toj majci", rekao je govoreći o slučaju u Sremskoj Mitrovici, ali je dodao da je srećan zato što je ona izašla u javnost.

"Sutra ću sa njom da razgovaram i da je primim u Predsedništvu jer je spasila mnogo druge dece, jer će drugi morati da budu pažljiviji", istakao je i dodao da je ta majka imala habrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost i progovori. 

"Srbija najbolje oppremljena u regionu za gašenje požara"

Kada je reč o požaru u novobeogradskom Bloku 70, Vučić je istakao da su bili  ukljućeni helikopteri, i da su prvi put u dejstvu mogli da se vide novi Kamovi, uz H-145. 

"Srbija je za gašenje požara najbolje opremljena u regionu, ali ćemo biti još bolji. Potrebno je još ljudi, 240 dece završava školu, sve ćemo ih uključiti da mogu da učestvuju u ovakvim situacijama", naveo je. 

Dodaje da je teško u urbanim sredinama uključiti helikopter ali da su vatrogasci uspeli u tome. 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Srbija