Biznis vesti

Brnabić otvorila 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: "Srbija lider u regionu u oblasti inovacija"

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2024

-

14:35

Brnabić otvorila 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: "Srbija lider u regionu u oblasti inovacija"
FoNet/Aleksandar Barda - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić svečano je danas otvorila 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu, koji se pod sloganom "Inspirišemo razvoj" održava od 21. do 24. maja.

Brnabić je rekla da je Srbija lider u regionu u oblasti inovacija, digitaliczacije, IT, veškačke inteligencije, a da je jedan od dokaza za to i to što ove i sledeće godine predsedava globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.

Kako je rekla, danas u oblasti IT usluga izvozimo mesečno, koliko smo nekada za godinu dana.

"U Srbiji imamo fantastične nastavnike i zahvaljujući njima odlične naučnike. Beograd je rangiran među dva odsto najboljih univerziteta na svetu i da potrebno je da nastavimo da verujemo u te ljude, da bi oni proizveli naučnike koji će mogu biti naš motor za napredovanje", rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da, kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade Srbije, u našoj zemlji nije postojao nijedan naučno-tehnološki park, a da ih sada imamo četiri, a uskoro ćemo ih imati sedam. Kako je rekla izgradnja Bio 4 kampusa će na najbolji način povezati nauku i privredu.

"Ljudi u tom centru će svojom pameću i inovativnošću izmeniti našu stvarnost. I sve te ideje rađaće se nedaleko odavde u Kumodražu, u jednom od najvećih naučnih kampusa u ovom delu sveta", poručila je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis