Biznis vesti

Vlada Srbije odobrila pomoć radnicima Geoksa - svakom skoro po 54.000 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2021

-

13:52

Vlada Srbije odobrila pomoć radnicima Geoksa - svakom skoro po 54.000 dinara
Geoks - Copyright gk.co.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na račune 1.127 radnika Geoksa isplaćeno je po 53.700 dinara neto, objavio je B92.net.  

Za Euronews Srbija u Vladi Srbije su potvrdili da je na današnjoj sednici usvojen Zaključak o dodeli jednokratne pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen standard, a koji žive u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Bujanovcu, Knjaževcu i Vladičinom Hanu.

Navedeno je da se zaključak na dnevnom redu našao na predlog Ministarstva rada.

Pomoć radnicima Geoksa obećao je predsednik Aleksandar Vučić, tokom posete Vladičinom Hanu. Pored toga, kompanija Teklas krenula je sa zapošljavanjem na teritoriji Vranja prvih 250 otpuštenih radnika Geoksa.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je važno da se radnicima što brže pomogne kako bi lakše prebrodili period do novog zapošljavanja, kao i da će jedan broj njih zaposliti kompanija Teklas iz Vladičninog Hana.

"Kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle nedelje, bivši radnici u Geoksu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja. Danas je počela isplata preko centara za socijalni rad, a očekujemo da bude završena u ponedeljak. Dobra vest je da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa, kako su obećali predsedniku Vučiću prošle nedelje", rekao je Mali.


On je dodao da mu je žao što pojedini mediji, podstaknuti političkim motivima, i ovu priliku koriste da šire paniku među ljudima i da objavljuju netačne i selektivne informacije kojima dodatno plaše bivše radnike Geoksa.

"Ovo nije prilika za skupljanje jeftinih političkih poena i za dodatno zastrašivanje građana. Pokazali smo da smo ozbiljna država, kontinuirno nam dolaze novi investitori, što znači i otvaranje novih radnih mesta. Podsetiću vas da je Srbija rekorder u privlačenju stranih investicija na Zapadnom Balkanu, a u prvih sedam meseci privukli smo dve milijarde i 72 miliona stranih investicija, što je za 30 odsto više nego u godini pre pandemije koronavirusa. Nove investicije upravo znače i nova radna mesta i zato ćemo se pobrinuti za bivše radnike Geoksa i nećemo ih ostaviti na cedilu", zaključio je Mali, saopšteno je iz Ministarstva.

Preporuka za vas

Radnici Geoksa obavešteni o gašenju firme, za više od 1.200 zaposlenih prestaje radni odnos

Komentari (0)

Biznis