Biznis vesti

Do kraja sledeće godine Novi Beograd će biti povezan sa auto-putem Miloš Veliki

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/08/2021

-

11:58

Do kraja sledeće godine Novi Beograd će biti povezan sa auto-putem Miloš Veliki
Do kraja sledeće godine Novi Beograd će biti povezan sa auto-putem Miloš Veliki - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović posetio je danas gradilište na deonici od Novog Beograda do Surčina, gde se gradi saobraćajnica koja će biti veza stanovnika prestinice sa auto-putem Miloš Veliki. On je izjavio da je uveren da će do oktobra 2022. godine biti završena ova trasa i istakao da će se u naredne dve do tri godine broj auto-puteva i brzih saobraćajnica u Srbiji udvostručiti.

Deonica od Surčina do Novog Beograda, koja pripada putu koji je nastavak auto-puta Miloš Veliki, dugačka je nešto manje od osam kilometara, ali, kako je istakao Momirović, veoma je zahtevna i potrebno je da se puno zemljišta ekspropriše.

MGSI, Đorđe Krstić

 

“Voleo bih da građani budu svesni da ovde radnici rade i nedeljom usred avgusta, kada je napolju preko 35 stepeni. Svaku nedelju ovi ljudi ovde rade i to ne samo ovde, rade i na Moravskom koridoru i na deonici puta Preljina – Požega, brzoj saobraćajnici Ruma – Šabac – Loznica, auto-putu Kuzmin – Sremska Rača, deonici puta Novi Pazar – Tutin, kao i na rekonstrukciji svih ostalih puteva. Mi moramo da izgradimo i da postavimo ovu infrastrukturu na način kako to imaju moderne zemlje u Evropi.“, istakao je Momirović.

Ministar Momirović zamolio je građane za strpljenje i istakao da će svi infrastrukturni projekti biti završeni na vreme. Deonica puta od Novog Beograda do Surčina je malo kraća od osam kilometara, ali je jako zahtevna i na njoj ima mnogo eksproprijacija. Ministar Momirović podvukao je da je zadovoljan kako radovi odmiču i iskoristio je priliku da se zahvali svim radnicima na gradilištima širom Srbije koji predano rade u tri smene, čak i u okolnostima kada je spoljna temperatura vrlo visoka.

MGSI, Đorđe Krstić

 

Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 Miloš Veliki, dužine je 7,9 kilometara. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis