Biznis vesti

Bitkoin nastavlja trend oporavka - postignut novi tromesečni rekord

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2021

-

09:04

Bitkoin nastavlja trend oporavka - postignut novi tromesečni rekord
Bitkoin nastavlja trend oporavka - postignut novi tromesečni rekord - Copyright AP/Rick Bowmer

veličina teksta

Aa Aa

Bitkoin je nastavio trend oporavka dostigavši vrednost od 50.000 dolara u nedelju uveče oko 22:40 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima KoinDeska. CNBC prenosi da je to najveća vrednost vodeće svetske kriptovalute u poslednjih više od tri meseca.


Ovaj digitalni novčić je u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 dolara, ali je u junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 dolara. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlast, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje. Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta.

U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave. Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Koinbejz, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 miliona dolara i da će 10 posto svoje dobiti izdvojiti za portfelj kripto imovine.

Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PejPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućili ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Eter se trgovao i noćas u usponu od oko 2,0 procenta na 3.302,59 dolara. Vrednost čitavog kripto tržišta je u nedelju premašila 2,14 biliona dolara, prema podacima sa portala Coinmarketcap.com.

Preporuka za vas

Kriptovalute u Srbiji – finansijska niša poznata malom broju ljudi
Stupio na snagu Zakon o digitalnoj imovini koji uvodi i institut "belog papira"
Braća iz Južne Afrike ukrala 3.6 milijardi dolara u bitkoinima i bez traga nestali

Komentari (0)

Biznis