Biznis vesti

Agonija na tržištu kriptovaluta - rasprodaja se nastavlja

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2021

-

09:10

Agonija na tržištu kriptovaluta - rasprodaja se nastavlja
Agonija na tržištu kriptovaluta - rasprodaja se nastavlja - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Rasprodaja bitkoina započeta polovinom prošle nedelje nastavila se i tokom vikenda, nakon što su vlasti u Kini i SAD objavile da kreću s pooštravanjem propisa i usklađivanjem poreza za kriptovalute. Bitkoin je pao otprilike za 16 odsto u nedelju, na 31.772,43 dolara, prema podacima Koin Metriksa.

Najvećom svetskom kriptovalutom se trgovalo u petak popodne po ceni od 35.891,20 dolara, podseća CNBC.

Rasprodaja bitkoina predstavlja veliki zaokret u odnosu na raniji trend, kada je ova digitalna valuta snažno jačala zbog podrške među velikim bankama sa Vol Strita i kompanijama kojima se javno trguje.

Ovog meseca, međutim, sve se preokrenulo nakon niza negativnih naslova vezanih za izjave uticajnih investitora i biznismena, poput šefa "Tesle" Ilona Maska, i za odluke državnih regulatornih tela.

Eter je u nedelju zabeležio još oštriji pad, pri čemu je u jednom trenutku potonuo za čak 18 procenata na 1.922 dolara, što je za 60 posto ispod njegove rekordne vrednosti registrovane ranije ovog meseca, od 4.382,73 dolara, izveštava MarketVoč.

Prema poslednjim dostupnim podacima, eter se trguje na nivou od 2.033 dolara, u padu za 13 posto. Dodžkoin se trguje po ceni od 29 centi, takođe za 60 odsto ispod svog najvišeg nivoa od oko 74,07 centi, koji je dotakla početkom maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis