Biznis vesti

Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji - novi sistem kreće od prvog maja

Komentari

Autor: FoNet

07/10/2021

-

20:04

Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji - novi sistem kreće od prvog maja
Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji - novi sistem kreće od prvog maja - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji, kojima je propisano da se novi sistem fiskalizacije primenjuje od 1. maja 2022. godine.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da je zakonom definisan prelazni period od šest meseci, od 1. novembra ove do kraja aprila 2022. godine, tokom kojeg će i postojeći i novi model moći paralelno da se koriste.

"Nakon 1. maja 2022. godine samo će se primenjivati novi sistem fiskalizacije", naveo je Mali.

Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida, koje se odnose na isplatu pomoći u iznosu od 20 evra, u decembru ove godine.

Građani koji se nisu prijavili za novčanu pomoć od 30+30 evra, kao i oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila ove godine, moći će da se prijave za pomoć od 20 evra od 15. do 30. novembra ove godine.

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a cilj je da se on usaglasi sa izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, ali i da se olakša poslovanje poreskim obveznicima koji imaju problem zbog pandemije kovida.

Poslanici su usvojili i Zakon o zaduživanju Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom, a kredit iznosi do 70 miliona evra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis