Biznis vesti

Mihajlović i Safari razgovarali o saradnji Srbije i Irana u oblasti energetike i rudarstva

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2021

-

18:20

Mihajlović i Safari razgovarali o saradnji Srbije i Irana u oblasti energetike i rudarstva
Mihajlović i Safari razgovarali o saradnji Srbije i Irana u oblasti energetike i rudarstva - Copyright Ministarstvo rudarstva i energetike

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Mahdijem Safarijem, zamenikom ministra spoljnih poslova Irana o odnosima dve zemlje, saradnji u oblasti energetike i rudarstva, energetskoj bezbednosti i zajedničkim projektima u rudarskom sektoru.

"Drago mi je da ste u Srbiji i da učestvujete na Samitu nesvrstanih. Ponosni smo što se u Beogradu proslavlja 60 godina od prvog susreta lidera, posebno u trenutku u kojem se svet danas nalazi, u momentima borbe sa pandemijom i energetskom krizom. Mislim da su energetika i rudarstvo pogodni za povećanje efikasnosti saradnje, posebno kada govorimo o nafti i gasu", rekla je Mihajlović.

Dodala je da zna da je Iran jedna od država najbogatijih prirodnim resursima, te da je želja da se uspostave čvršće veze između reosrnih ministarstava dve zemlje, kao i srpskih i iranskih stručnjaka, jer će, kaze, razmena iskustava omogućiti i nove projekte.

Safari je zahvalio rukovodstvu Srbije za sve što je uradilo tokom organizovanja Samita, kao i na saradnji koja postoji između dve zemlje.

"Energetika je i za nas bitna tema. Spremni smo da unapredimo odnose u ovoj oblasti. Imamo veliki broj rudnika u Iranu i kompanije iz Srbije su dobrodošle da učestvuju u svom projektima koje radimo i kada su u pitanju istraživanja, eksploatacija, prerada rude", rekao je Safari.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ambasade Irana u Beogradu koju je predvodio ambasador Rašid Hasan Pur Baei.

Komentari (0)

Biznis