Biznis vesti

Vučić: Tražićemo kapitalnog investitora za Jagodinu koji će davati veće plate

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2021

-

16:24

Vučić: Tražićemo kapitalnog investitora za Jagodinu koji će davati veće plate
Vučić: Tražićemo kapitalnog investitora za Jagodinu koji će davati veće plate - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Prosečna plata u Jagodini porasla je sa 302 evra na 440, ali je to i dalje ispod republičkog proseka, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić u Jagodini, gde mu je na sednici Skupštine grada dodeljeno zvanje počasnog građanina. On je istakao da za to nije krivo gradsko rukovodstvo, već prosečna plata u Beogradu koja je iznad 700 evra i Novom Sadu gde je iznad 600 evra.


Vučić je podsetio da je nezaposlenost u Srbiji sada ispod deset odsto, ali da je neophodno nastaviti ulaganja u Beograd, sever Srbije, ali i u centralnu Srbiju.

"U Jagodini da bi se izborili sa nezaposlenošću tražili su investitotre koji su zapošljavali veliki broj radnika, međutim nisu davali velike plate. Sada ćemo raditi da dovedemo nemačkog ili japanskog investora koji će biti kapitalni, koji će davati veće plate, ali i ostati duži vremenski period", kazao je predsednik.

Istakao je da će država uložiti 680 miliona dinara u vodosnabdevanje na čitavoj teritoriji grada Jagodine, ali i 20,5 miliona evra za izgradnju fabrike za pročišćavanje voda, kanalizaciju. Bolnica u Jagodini će početkom decembra dobiti 64 slajsni skener u vrednosti od 36 miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija bolnice, koja će koštati od 20 do 30 miliona evra.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Reč je o ogromnim infrastrukturnim ulaganjima u Jagodinu, to je više od 50, 60 miliona evra. Dogovorili smo i da značajno ubrzamo asfaltiranje ulica u gradu i još nekoliko sela, to ćete videti u narednim nedeljama, mesecima", kazao je Vučić.

Svečana sednica Skupštine grada Jagodine održava se povodom oslobođenja tog grada od fašizma u Drugom svetskom ratu, a povelje počasnog građana dobilo je još 53 dobitnika, od kojih su 20 zdravstvenih radnika, 18 đaka, sedam sportista i šest zaslužnih pojedinaca.


Obraćajući se đacima koji su dobili povelju i novčanu nagradu od 50.000 dinara, Vučić im je poručio da su nagradu dobili zato što su uspešni, vredni i marljivi. Ipak, dodao je, ma koliko godina da imaju, više nemaju pravo na neodgovornost.

Marković: U Jagodini otvoreno pet fabrika

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je rekao da je u prethodnom periodu u Jagodini mnogo fabrika otvoreno, a da je poslednja Fišer peta. Prema njegovim rečima, trenutno je u izgradnji kineska fabrika, koja će zaposliti 120 radnika i austrijska kompanija koja će prvih 25 radnika zaposliti za tri meseca, a kasnije još 100.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Dinamika kada je reč o dolasku investitora ne smanjuje se bez obzira na koronu. Ova godina za Jagodinu je rekordna i po broju turista, kojih je bilo 460.000", kazao je Marković.

Ono čime Jagodina ne može da se pohvali, kako je rekao Marković, jeste procenat vakcinisanih koji je nešto viši od 50 odsto i uputio je apel građanima da se vakcinišu. Podsetio je da je grad Jagodina odveo uz pomoć donatora na putovanja u Egipat u martu 130 lekara, u Paraliju 650 lekara iz više gradova Srbije, gde i 992 poljoprivrednika iz 35 gradova.

 

Komentari (0)

Biznis