Biznis vesti

Investiciona konferencija u paviljonu Srbije u Dubaiju: "Srbija se vidi kao kapija između istoka i zapada"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2021

-

14:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U okviru svetske izložbe Dubai Expo u paviljonu Srbije odžava se investiciona konferencija na kojoj se govori o investicionim ulaganju u Srbiju na kojoj učestvuju predstavnici Vlade Srbije, razvojne agencije Srbije i real estate kompanije.

Cilj konferencije je da se investitorima, poslovim liderima, predstavi Srbija kao investiciona destinacija u domenu razvoja nekretnina, kao i investicioni potencijali najvećih gradova i opština Srbije.

Marko Selaković, rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju i B2B direktor Expo Srbija rekao je za Euronews Srbija da će se na konferenciji korak po korak predstaviti šta to Srbija nudi, kakav je investicioni ambijent i kakvi su uslovi i primeri dobre prakse investicija.

Euronews/Printscreen

 

"Ne mislimo samo na projekte koji su namenjeni stanovanju, već i na domen komercijalnih sadržaja, industrijskih sadržaja, razvoja infrastrukture, reatail sadržaja...", naveo je Selaković i dodao da investitori Srbiju vide kao "kapiju između istoka i zapada".

Kako je rekao, događaju će prisustvovati i ministri Tatjana Matić i Tomislav Momirović, a najavio je da postoji više desetina zainteresovanih za konferenciju koja će se održati. Selaković je rekao da se nada da će se nakon konferencije sklopiti konkretna partnerstva.

"Očekujem pre svega da bude rezultata kada su u pitanju komercijalni sadržaji, reatil parkovi, kao i da dođe do rešavanja nekih velikih projekata koji će se predstaviti. Očekujem da se otvore razgovori o privatno javnim pratnerstivma kada se govori o zelenoj agendi, održivom življenju", naveo je Selaković.

Kada je reč o turizmu, on je najavio da bi pre svega trebalo istaći potencijal banjskog turizma u Srbiji i najavio da će biti posebnih događaja koji se tiču ove privredne grane.

Komentari (0)

Biznis