Biznis vesti

Za 20 godina USAID u Srbiju uložio 882 miliona dolara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2021

-

19:32

Za 20 godina USAID u Srbiju uložio 882 miliona dolara
Za 20 godina USAID u Srbiju uložio 882 miliona dolara - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Povom 20 godine saradnje američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) sa Srbijom, večeras je u Jugoslovenskoj kinoteci otvorena izložba pod nazivom "Dvadeset godina partnerstva/zajedno stvaramo".

Na njoj su neka od partnerstava iz protekle dve decenije predstavljena fotografijama i video materijalima.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, a domaćini skupa bili su ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i direktorka misije USAID u Srbiji Suzan Fric.

Rečeno je da je USAID u Srbiju ulozio 882 miliona dolara, koje su namenjana ekonomskom i demokratskom razvoju naše zemlje, a kako je najavljeno, ta saradnja će se nastaviti i ubuduće.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla da je USAID partner, ne samo Vlade Srbije, nego i privrednicima i kompanijama.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

"U tom partnerstvu i saradnji, USAID je uvek bio fleksibilan, stabilan i iskren partner. Slogan kojim se obeležava 20 godina partnerstva - Zajedno stvaramo, upravo, i na najbolji način, odražava naš zajednički rad tokom ove dve decenije. Verujem da ćemo zajedno nastaviti da menjamo stvari na bolje - našu poslovnu klimu, preduzetničke aktivnosti, digitalnu pismenost i sve one oblasti koje će biti potpora Srbiji i njenim građanima za još brži napredak i bolju budućnost", izjavila je predsednica Vlade.

Američki ambasador Entoni Godfri je istakao da se podrška, koju je USAID pružio malim privrednicima, kreće od obezbeđivanja opreme i tehnologije, do pomoći u poboljšanju njihovih proizvoda, boljem povezivanju i osvajanju domaćeg i stranih tržista.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

"USAID i njegovi partneri treba da budu ponosni na ono što su zajedničkim inicijativama postigli. U isto vreme, saradnja sa državnim institucijama doprinela je tome da institucije bolje reaguju na potrebe građana. Od srca čestitam USAID-u i njegovim partnerima ovaj važan jubilej", rekao je Godfri.

Direktorka misije USAID u Srbiji, Suzan Fric, istakla je da se Srbija pokazala kao snažni razvojni partner i da se u narednih pet godina planira nastavak saradnje na osnovama koje su zajedno postavljene.

"U narednih pet godina, planiramo da nastavimo da gradimo na osnovama koje smo zajedno postavili. Takođe, fokusiraćemo se na energetski sektor, zaštitu životne sredine, nastavak saradnje sa lokalnim samoupravama, kao i na podršku projektima usmerenim na razvoj preduzetništva i demokratski razvoj Srbije", poručila je Fric.

Komentari (0)

Biznis