Biznis vesti

Počela rekonstrukcija Sava Centra - namena objekta ostaje ista, cilj je da mu se vrati stari sjaj

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

14:45

Počela rekonstrukcija Sava Centra - namena objekta ostaje ista, cilj je da mu se vrati stari sjaj
Počela rekonstrukcija Sava Centra - namena objekta ostaje ista, cilj je da mu se vrati stari sjaj - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Temeljna rekonstrukcija Sava Centra u Beogradu zvanično je počela danas, a u radove koji bi trebalo da traju dve godine, biće uloženo više od 80 miliona evra. To je rečeno na današnjoj konferenciji u Sava cCentru, čiji su učesnici istakli da se tom objektu neće menjati namena, već da je cilj da mu se rekonstrukcijom vrati stari sjaj.

Direktorka kompanije "Delta Real Estate" Angelina Nekić rekla je da je Sava Centar simbol Beograda i da su dugo želeli da ga imaju u svom portfoliju.

"Smatramo da imamo najbolji tim i sa inženjerske i sa komercijalne strane koji može da renovira ovaj objekat i da mu vrati stari sjaj", rekla je ona.

Direktorka Sava Centra Kristina Mirosavljević podsetila je da taj objekat postoji skoro pola veka i da je u njemu održan ogroman broj događaja, kako međunarodnih tako i domaćih.

Euronews/Emil Čonkić

 

"Sada je vreme da ga uvedemo u savremeno doba, da zadržimo sve ono najbolje po čemu je prepoznatljiv i da ga učinimo još boljim. Naša vizija je da Sava centar postane ključni kongresni, poslovni i kulturni centar koji će biti centralni ne samo za našu zemlju, već i za čitav region jugoistočne Evrope, centar koji će okupljati poslovne ljude, akademsku zajednicu, medije, kao i predstavnike kulture", rekla je ona.

Euronews/Emil Čonkić

 

Kako je dodala, namera je da Sava Centar ponovo postane omiljeno mesto susreta ne samo Beograđana, već i svih koji su u poseti srpskoj prestonici. Sava Centar kompanija “Delta Holding” kupila je od Grada Beograda u novembru prošle godine za 17,5 miliona evra i to u postupku javnog nadmetanja gde se javila kao jedini ponuđač.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis