Biznis vesti

Lučić: Otvoreni Balkan je odlična inicijativa

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2021

-

21:59

Lučić: Otvoreni Balkan je odlična inicijativa
Vladimir Lučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Inicijativa Otvoreni Balkan je fantastična, a sporazumi, pogotovu oni oko fluktuacije radne snage, kao da su pisani po našoj želji, izjavio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

On je podsetio da Telekom uspešno radi u svih šest zemalja bivše Jugoslavije, gde je, kako je rekao, imao velike izazove zbog većinskog državnog vlasništva ali da su ti problemi prevaziđeni.

"Svesni smo bitnosti ovog projekta. Nadamo se da će mu se pridružiti i Crna Gora i Bosna i Herecegovina, koje su se letos pridružile ukidanju rominga", rekao je Lučić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Dodao je da bi ove zemlje na primeru ukidanja rominga trebalo da vide koliko malo volje treba da se uradi dobra stvar i za korisnike i za privredu.

"Pomoći ćemo da RTS prenosi utakmice reprezentacije"

Lučić smatra da bi utakmice reprezentacije, kao nešto što je od nacionalnog značaja, trebalo da se prenose na javnom servisu.

"Mi ranije nismo učestvovali na tim tenderima jer smo smatrali da javni servis ili neki od nacionalnih kanala treba da to rade, a sada učestvujemo na tenderima i verujemo da ćemo pomoći RTS-u da Svetsko prvenstvo u fudbalu i buduće kvalifikacije za ovo takmičenje budu prenošene na RTS", rekao je on gostujuću na TV Pinku.

Istakao je da postoji i preporuka Evropske unije da se zemlje postaraju da takmičenja kao što su Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo u fudbalu budu nacionalno pokrivene.

"Naša konkurencija je uzela kvalifikacije i takvi jednokratni potezi mogu samo da iznerviraju korisnike", ocenio je Lučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis