Biznis vesti

Gružanski koridor biće projektovan za brzinu od 100 kilometara na čas

Komentari

Autor: Ekapija / Tanjug

20/01/2022

-

11:51

Gružanski koridor biće projektovan za brzinu od 100 kilometara na čas
Gružanski koridor biće projektovan za brzinu od 100 kilometara na čas - Copyright MGSI

veličina teksta

Aa Aa

Gružanski koridor, to jest brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca, biće dug oko 36,5 kilometara i cela trasa se planira i projektuje za brzinu od 100 kilometara na sat. Širina voznih traka biće 3,5 metara. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stavilo je na rani javni uvid prostorni plan područja posebne namene brze saobraćajnice Kragujevac - Mrčajevci, u kojem je, prenosi eKapija, ostavljena mogućnost proširenja na profil auto-puta.

Planirana trasa Gružanskog koridora počinje od planirane petlje "Dragobraca", odnosno obilaznice oko Kragujevca i pruža se ka zapadu i jugozapadu obilazeći područje vodoakumulacije "Gruža", ukršta se sa postojećim državnim putem IB reda broj 46, gde je planirana petlja "Bumbarevo Brdo".

Zatim se ukršta sa postojećim državnim putem IB reda br. 22, od planirane petlje "Mrčajevci" i dalje ka jugu spaja petljom "Katrga" sa državnim putem IA reda A5. Na mestu ukrštanja sa državnim putem IIB reda broj 380 kod Toponice ostavljena je mogućnost za potencijalnu petlju koja nije predviđena generalnim projektom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis