Biznis vesti

Za italijansku aviokompaniju zainteresovani "Lufthansa" i gigant u kontejnerskom brodskom prevozu MSC

Komentari

Autor: FT / Rojters / Tanjug

25/01/2022

-

10:37

Za italijansku aviokompaniju zainteresovani "Lufthansa" i gigant u kontejnerskom brodskom prevozu MSC
Za italijansku aviokompaniju zainteresovani "Lufthansa" i gigant u kontejnerskom brodskom prevozu MSC - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka avio-kompanija Lufthanza i švajcarsko-italijanski konglomerat MSC izrazili su zainteresovanost da preuzmu 40 posto udela u ITA Ervejzu, italijanskom državnom avio-prevozniku, nasledniku nekadašnje Alitalije.

Konglomerat MSC, sa sedištem u Ženevi, saopštio je da zajedno sa Lufthanzom namerava da uspostavi partnerstvo sa italijanskom vladom, koja je stoprocentni vlasnik ITA Ervejza, te da je predviđen period od 90 dana za ekskluzivne pregovore, piše Fajnenšel tajms (FT).

Iz MSC-a, najveće svetske grupe za brodski kontejnerski transport, dodali su da će im taj sporazum pomoći da prošire poslovanje i na kargo avio-prevoz, koji je zabeležio uspon tokom pandemije. ITA Ervejz je saopštila da su MSC i Lufthanza predložili vladi Italije da zadrži manjinski udeo u avio-kompaniji.

Lufthanza je potvrdila partnerstvo sa MSC-om za kupovinu italijanskog avio-prevoznika, ali nije iznela bilo kakve detalje, dodaje FT.

Rojters prenosi da portparol Lufthanze nije komentarisao vest, ali da je naglasio da je nemački avio-prevoznik otvoren za savez sa ITA Ervejzom. italijanski dnevnik Il Foljo izvestio je da bi ugovor mogao da bude postignut i objavljen već sledeće nedelje.

Ranije ovog meseca, britanska novinska agencija je pisala da je ITA povodom partnerstva u kapitalu u kontaktu sa više avio-kompanija, uključujući Lufthanzu, Britiš Ervejz i Delta Er Lajns.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis