Biznis vesti

Konkurs za ime i logo brzog voza ističe sutra - pristiglo više od 500 predloga za nagradu od milion dinara

Komentari

Autor: Fonet

20/02/2022

-

18:01

Konkurs za ime i logo brzog voza ističe sutra - pristiglo više od 500 predloga za nagradu od milion dinara
Konkurs za ime i logo brzog voza ističe sutra - pristiglo više od 500 predloga za nagradu od milion dinara - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Konkurs "Srbija Voza" za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova koji će saobraćati od Beograda do Novog Sada ističe sutra, u ponedeljak 21. februara, a do sada je pristiglo više od 500 predloga, koji će se takmičiti za nagradu od milion dinara.

Pravo učešća imaju građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a predloge imena i rešenja vizuelnog identiteta mogu da dostave do sutra u 14 časova na mejl ucestvujem@pustiinspiracijudatevozi.rs.

Proglašenje pobednika biće održano 3. marta, a nagradni fond iznosi milion dinara.

Konkursom je traženo da predloženi logo i ime "ilustruju vrednosti brzog voza", i to brzinu, jedinstvenost, originalnost i savremenost, da ime voza mora biti integrisano u logotip, a preporučuje se i korišćenje nacionalnih boja Srbije.

"Srbija Voz" na portalu konkursa "Pusti inspiraciju da te vozi" navodi da će"Štadlerov" voz moći će da razvije brzinu od 200 kilometara na sat, a iz Beograda do Novog Sada stizaće za 30 minuta, imaće 316 mesta za putnike zajedno sa mestima za osobe sa smanjenom pokretljivošću, bežični internet i mini bar.

Otvaranje pruge Beograd - Novi Sad 15. marta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je na svom Instagram nalogu u četvrtak, 17. februara građanima poručio da će se videti "u brzom vozu za Novi Sad".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Momirović najavili su da će otvaranje rekonstruisane pruge prilagođene za velike brzine biti 15. marta.

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Srbiji 2019. godine kredit od 100 miliona evra za nabavku 18 kompozicija brzih vozova, a za dobavljača odabran je "Štadler".

Ugovor o nabavci tri elektro-motorna voza za brzine od 200 kilometara na sat, vredan 62,19 miliona evra, potpisali su u aprilu prošle godine ministar Tomislav Momirović i direktor prodaje za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije "Štadler" Željko Davidović.

Prvi brzi voz isporučen je u oktobru prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis