Biznis vesti

Konkurs za ime i logo brzih vozova u Srbiji do 21. februara, formiran stručni žiri koji će proglasiti pobednika

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

20:03

Konkurs za ime i logo brzih vozova u Srbiji do 21. februara, formiran stručni žiri koji će proglasiti pobednika
Euronews/Lana Lukić - Copyright Euronews/Lana Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Do 21. februara otvoren je konkurs za idejna rešenja za naziv i logo brzih vozova u Srbiji.

Kako je saopštio "Srbija voz", brzi voz koji će od marta saobraćati na relaciji Beograd-Novi Sad samo je jedan od brojnih koji će u budućem periodu povezivati i druge gradove u Srbiji i susedne zemlje.

Pobedničko rešenje konkursa koje organizuje "Srbija voz" pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi", odnosno naziv i logo voza, biće deo novog brenda kojima će se ti vozovi razlikovati u odnosu na vozove koji saobraćaju manjom brzinom ili u toku vožnje imaju više stanica.

Na taj način se primenjuje evropska praksa, imajući u vidu da su vozovi velike brzine u Italiji poznati kao Frečiaroša, u Francuskoj kao TGV, a u Nemačkoj kao ICE.

Stručni žiri koji će odabrati pobedničko rešenje čine predstavnici kreativne industrije Srbije: Ivan Stanković, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, Nataša Filipović, direktor kreativne agencije Ovation, Nebojša Babić, vodeći regionalni vizuelni umetnik i fotograf, Petar Strugar, ambasador platforme "Srbija stvara" i Milorad Milinković, reditelj i predstavnik kreativne industrije Srbije.

Konkurs je otvoren od 1. do 21. februara, a pobedničko rešenje će biti proglašeno 3. marta.

Na konkurs se mogu prijaviti domaća fizička i pravna lica, pri čemu je neophodno ispuniti sve uslove navedene na sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs

Komentari (0)

Biznis