Biznis vesti

Na konkurs za ime i logo brzih vozova Srbije pristiglo 3.500 prijava

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2022

-

17:42

Na konkurs za ime i logo brzih vozova Srbije pristiglo 3.500 prijava
Na konkurs za ime i logo brzih vozova Srbije pristiglo 3.500 prijava - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Na konkurs "Srbija voza" za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi" stiglo je ukupno 3.481 prijava.

Ko će pobediti na konkursu i osvojiti nagradu od 1.000.000 dinara biće poznato 4. marta, a pobedničko ime i logo krasiće sve brze vozove Srbije, od kojih će prvi biti u komercijalnoj upotrebi na relaciji Beograd - Novi Sad.

"Iznenađeni smo ogromnim interesovanjem naših građana i zahvaljujemo svima koji su učestvovali. Mnogi su pokazali veliki talenat, inventivnost i originalnost, što je dokaz da je Srbija danas zemlja sa velikim kreativnim potencijalom", navode organizatori u saopštenju i podsećaju da je konkurs zatvoren 21. februara.

Pravo učešća imali su građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.

Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip. Rešenje je trebalo da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao jednobojnu varijantu i u negativu.

Uz naziv brzog voza, potrebna je bila i specifikacija tipografije, kao i šifre korišćenih boja.

Rešenje je moralo da bude originalno delo autora i nije smelo sadržati delove drugog autorskog dela. Nepotpune i neodgovarajuće prijave nisu uzete u obzir, napominju organizatori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis